Ballet van de Staatsopera Bulgarije Stara Zagora

Het Zwanenmeer
do 19 dec — 20.00
19 dec
20.00
  • 19 dec
    20.00
    Grote zaal

Betoverend hoogtepunt van het klassiek-romantisch balletrepertoire. 

Geen ballet spreekt meer tot de verbeelding dan het Het Zwanenmeer uit 1894. Marius Petipa en zijn assistent Lev Ivanov waren eind negentiende eeuw dan ook in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Tsjaikovski. Het werk wordt wereldwijd gezien als het feeërieke hoogtepunt van het klassiek-romantisch ballet en is nog steeds een van de meest uitgevoerde stukken ter wereld. Schitterende kostuums en decors doen de rest om het publiek te betoveren. 

In de brochure staat een CJP/jongeren-prijs van €26,00, deze actie is geldig voor de eerste 50 Zwanenmeer-fanaten. Is dit aantal bereikt? Dan geldt er een CJP/jongeren-prijs van €41,00.

Het Zwanenmeer vertelt het tragische liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is veranderd in een zwanenkoningin. Bij een bal op het kasteel denkt Siegfried haar weer te zien en bloeit zijn liefde op in een hartstochtelijke pas de deux. Hij wordt echter bedrogen: zijn danspartner is de dochter van de tovenaar. De prins ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn grote liefde Odette te redden?  

credits

muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski | choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

www.dgtheater.nl