Open Huis, iedereen is welkom!

rondleidingen, workshops, entertainment en meer

Bezoek ons Open Huis op 24 september vanaf 13.00 uur en geniet gratis van een sprookjesachtige voorstelling van circuscollectief Trenina met Moi-ra-i om 14.00 uur in de grote zaal. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan hier je stoel.

Tussen 13.00 - 14.00 uur en 15.00 - 17.00 uur kun je deelnemen aan een rondleiding door het gebouw van De Lawei en kom je op plekken waar je als bezoeker nooit komt. De rondleidingen beginnen op willekeurige tijden, het kan zijn dat je even moet wachten op de volgende ronde.

Om 13.15 uur, 14.15 uur, 15.15 uur en 16.00 uur komt Buddy Vedder vertellen over zijn nieuwe voorstelling De komedie over een bankoveral van Pretpakhuis in onze Rutger Hauerzaal. Tussendoor kun je genieten van mooie filmtrailers.

Zet je heupen in beweging tijdens een swingende Silent Disco of geniet van de muziek van Orchestre Partout om 15.00 uur in theatercafé Hopper.

Doe mee aan een actieve workshop van Santelli of Ivgi&Greben vanaf 15.00 uur. Meld je hier aan voor de workshop van Ivgi&Greben.

Geniet van heerlijke hapjes en drankjes in ons theatercafé Hopper. Ook kun je jouw zintuigen aan het werk zetten in de Tuin der Zintuigen. Voor de kunstliefhebbers is er de nieuwe expositie Dada te zien. Last but not least, doe mee met onze theaterquiz ‘Welk theatertype ben jij?’ en ontvang persoonlijk advies over welke voorstellingen uit ons nieuwe theaterseizoen het beste bij jou passen.

Houd onze website en socials in de gaten voor het laatste nieuws.
Het Open Huis is gratis, iedereen is welkom!

Bekijk hier het blokkenschema van het programma.


Doe mee met de dansworkshop van internationaal choreograaf Johan Greben van gezelschap Ivgi&Greben

Voor het Open Huis in De Lawei is choreograaf Johan Greben bereid gevonden om een workshop te verzorgen voor iedereen die die dag in De Lawei is, en het leuk vindt te ontdekken wat moderne dans van Ivgi&Greben is. Het Friese moderne dansgezelschap staat ook dit jaar weer in De Lawei met een bijzondere voorstelling: Small People op 29 maart 2024.

Choreografen Johan Greben en Uri Ivgi hebben hun eigen specifieke danstaal, die omschreven kan worden als intens, krachtig en menselijk. Wat dat inhoudt en hoe het eruit ziet kan je zelf ervaren tijdens het Open Huis in De Lawei. Na een inleiding gaat Johan met jullie aan het werk, en uiteindelijk zullen jullie van de workshop een korte presentatie geven voor publiek in de foyer. 

Datum: zondag 24 september. Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Opgave van tevoren is wenselijk en kan via dit formulier