Theaterkamp Ratatouille 2024

Voor jonge makers van 12-18 jaar

Leer alles over theatermaken: van muziek, techniek tot vormgeving en spel. Kies je specialisme en laat je 4 dagen - en nachten - onderdompelen in De Lawei. Voor iedereen van 12 tot en met 18 jaar!

 

 

Theaterkamp Ratatouille is terug!

Ben jij technisch?
Speel je muziek?
Maak je graag decors?
Speel je graag theater?

Wil jij leren wat er allemaal komt kijken in het theater bij bijvoorbeeld techniek, muziek en decors? Dan is Theaterkamp Ratatouille in De Lawei echt iets voor jou!

Vier dagen theatermaken in Schouwburg De Lawei, met overnachtingen
Laat je van dinsdag 27 augustus tot en met vrijdag 30 augustus onderdompelen in het theater en blijf slapen in De Lawei! Vier dagen lang genieten van theater voor iedereen tussen de 12 en 18 jaar. Van regie tot productie, van acteren tot decorbouw en van techniek tot muziek. Je leert alles over theater maken, voor én achter de schermen en maakt samen een productie.

 

Inschrijven voor het theaterkamp

Vormgeven, techniek, muziek of (theater)spel?
Tijdens het theaterkamp gaan drie groepen van dertien jongeren aan de slag met theatermaken. Elke groep bestaat uit zeven acteurs (spel), twee vormgevers, twee technici en twee muzikanten. Je schrijft je in voor de discipline waar je voorkeur uitgaat (vormgeving, techniek, muziek of spel), koop hiervoor dus het juiste ticket hieronder.

Voor wie?
Iedereen in de leeftijd van 12 - 18 jaar kan meedoen. Je schrijft je in voor één van de vier disciplines en krijgt daarin les. Samen met de andere jongeren met andere disciplines werk je aan een voorstelling die je op de laatste dag van het theaterkamp opvoert. Hiervoor mag je gratis al je vrienden, kennissen en familie uitnodigen.

Professionele begeleiding
Vakmensen uit de theaterwereld geven lessen en coachen de deelnemers, onder begeleiding van theatermaker en regisseur Karel Hermans (o.a. Tryater). Zo ontdek je hoe je met zijn allen een theaterstuk kunt maken, wat daarvoor nodig is en leer je nieuwe technieken.

Prijs en aanmelden
Een ticket voor Theaterkamp Ratatouille kost 250 euro. Hiervoor krijg je 4 dagen les, leuke activiteiten en blijf je overnachten in De Lawei. Je leert nieuwe mensen kennen en doet een onvergetelijke ervaring op.
Eten en drinken zit bij de prijs in. En heel veel gezelligheid ook!

Je kunt je aanmelden voor Theaterkamp Ratatouille tot 20 augustus.

Is je budget niet toereikend genoeg om deel te nemen aan Theaterkamp Rataouille? We vinden het belangrijk dat cutluur voor iedereen toengankelijk is. Om alsnog deel te kunnen nemen kun je een aanvraag doen via Jeugdfonds Sport & Cultuur. Neem hiervoor contact op met Soraya Krijthe Soraya via skrijthe@lawei.nl.

Vragen? Lees hier de FAQ
Hebben we je vraag nog niet kunnen beantwoorden? Mail ons dan gerust op projecten@lawei.nl. Mila Zeijen neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden. De mail wordt beperkt gelezen tussen 20 juli en 20 augustus. 

 

Wil jij graag de eindpresentatie bezoeken?

Wil je je niet aanmelden als deelnemer maar ben je wel nieuwsgierig naar het eindresultaat en het talent wat op de planken staat? Reserveer dan hier een gratis kaartje voor de eindpresentatie op vrijdag 30 augustus om 17.00 uur en ontdek wat de deelnemers geleerd en gemaakt hebben. 

Theaterkamp Ratatouille is een samenwerking tussen De Lawei en Cultuurlab Het Achterland.

 

 

 

             

Events in dit thema