Meer verdieping rondom de voorstellingen

Wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan? Wat hebben we te vertellen en luisteren we ook naar elkaar? In veel van onze voorstellingen worden actuele verhalen verteld. Kunstenaars reflecteren graag op de tijd van nu. Maar nu staat nooit los van het verleden.

Een diversiteit van perspectieven helpt ons reflecteren. Om die reden organiseert De Lawei contextprogramma’s, in de vorm van inleidingen, rondleidingen, nagesprekken en workshops. Dat draagt bij aan verdieping van het onderwerp, waardoor de verhalen nog meer impact krijgen. Ook plaatsen we relevante podcasts.

Inleidingen

Wat heeft de regisseur hiermee bedoeld? Door welke choreograaf is deze dans gemaakt en wat is zijn achtergrond? Waarom is er gekozen voor deze speelstijl? Het kan wel eens voorkomen dat je na een voorstelling achterblijft met vragen. Met een inleiding voorafgaand aan de voorstelling ga je de voorstelling met andere ogen bekijken; je raakt actief betrokken bij de voorstelling en krijgt inzicht in de gemaakte artistieke en inhoudelijke keuzes.

Voorafgaand aan deze voorstellingen is er een inleiding:

Nagesprekken

In onze nagesprekken, onder leiding van een bevlogen gespreksleider, kun je als toeschouwer je observaties en gedachten over dat wat je net gezien en beleefd hebt met elkaar én de makers delen. Een mooi moment om te horen wat het perspectief van de ander is. Meepraten hoeft niet, je bent ook welkom om enkel te luisteren. Dus: heeft het verhaal je geraakt, verward, geïnspireerd? Twijfel je of je het ‘goede eruit gehaald hebt’? Wil je graag je mening geven? Schuif aan. Uit ervaring weten we dat de nagesprekken een boeiend gesprek kunnen opleveren. 

Voorafgaand aan deze voorstellingen is er een nagesprek:

storm: DansClick 26

Korzo | BNG Bank Dansprijs

21 nov — 20.30

storm: Koen & Jeroen

Moddergat

05 dec — 20.30

storm: Plankton

Er rent een berg voorbij

09 jan — 20.30

storm Noord: Stormram

Dubbelprogramma Noordelijk theatertalent

23 jan — 20.00

storm: Elfie Tromp

Op de barricade van het hart

06 feb — 20.30

storm: Wat we doen

The city she loves me

06 mrt — 20.30

storm: Charles Pas

Person longing for human

03 apr — 20.30

Podcasts

Het komt nogal eens voor dat een gezelschap een podcast publiceert, voorafgaand of na afloop van een voorstelling. In een podcast wordt vaak het artistieke team geïnterviewd of komen spelers aan het woord. Je krijgt een inkijkje in het proces voorafgaand aan de daadwerkelijke voorstelling en leert het gezelschap beter kennen.Queen of Disco
Queen of Disco neemt je mee naar de opkomst, de ondergang en de wedergeboorte van disco. Het leven van disco-icoon en LGBTQ-activist Sylvester vormt de rode draad van deze muziektheatervoorstelling. ''Zanger Sylverster (1947-1988) was zwart, gay, droeg glitters en make-up, zong met falsetstem en paste in geen enkel hokje in het Amerika van de jaren 70. Nooit kreeg hij de plaats in de muziekgeschiedenis die hij verdiende. Tot nu.'' Aldus de Volkskrant (door Kustaw Bessems, 27 juni 2022) die een stuk aan hem wijdde nav de lancering van voorstelling Queen of Disco. Lees hier het artikel. Ook de podcast Sound Barrier besteedt uitgebreid aandacht aan zijn oeuvre (in het Engels te beluisteren via Spotify). 

De muziektheatervoorstelling Queen of Disco speelt 11 april in De Lawei. 

Workshops 

Wil je die ene moderne dans zelf wel eens uitproberen? Of ga je graag beeldend aan de slag met het thema uit de voorstelling? Een aantal keren in het seizoen organiseren we verdiepende workshops.