KidsFestival

In de schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) beleef je van alles in De Lawei tijdens het KidsFestival. Kinderen en ouders kunnen in deze weken bij ons terecht voor een fantastisch leuk programma. We organiseren voorstellingen, Kidsfilms, Dance of Circus camp en workshops zoals KidsAtelier, KidsGarage en WorkshopWoensdag. Op WorkshopWoensdag kun je verschillende workshops verwachten zoals theater, muziek, sport en meer. Voor alle jonge theaterliefhebbers en hun families is er wat te doen! De programma’s worden in aanloop naar een vakantie bekend gemaakt via www.lawei.nl/kidsfestival.

Maak kennis met Weitje

In het hart van De Lawei, een plek voor kunst en creativiteit, gebeuren vreemde dingen. Er loopt een spoor van rode pluisjes naar een verborgen hol. Het lijkt wel een werkplaats van een kunstige uitvinder. Overal zijn knutselwerken te zien. Plotseling, verschijnt er vanuit een schaduw een lief, rood, pluizig wezen. Het is Weitje, de kleinste bewoner van De Lawei. Verborgen voor de buitenwereld leeft hij in ons theater.

Weitje heeft een neusje voor creativiteit. Een neus die graag geprikkeld wil worden door inspirerende verhalen. Hij houdt van muziek, spannende stunts en kunstige ontdekkingen. Wil jij Weitje ook ontmoeten? Kom dan naar De Lawei tijdens onze KidsFestivals in de schoolvakanties en spaar voor een gratis Weitje knuffel.

Spaar voor een Weitje knuffel 

Spaar voor een gratis Weitje knuffel! Bezoek je dit theaterseizoen een jeugd & familievoorstelling en/of een kids & peuterpretfilm? Dan ontvang je een stempel op je spaarkaart. Met 4 stempels kun je de spaarkaart inleveren bij de kassa voor één heerlijk zacht knuffelig cadeautje; jouw gratis Weitje knuffel. Een spaarkaart is persoonlijk. Je kunt er bij voorbeeld voor kiezen om 4 keer naar een jeugdvoorstelling te gaan, maar ook 2 keer naar een kidsfilm en 2 keer naar een jeugdvoorstelling om je spaarkaart vol te krijgen.

 • Waar kan ik een spaarkaart ophalen?
  De spaarkaarten liggen met ingang van het nieuwe theaterseizoen (3 september 2024) klaar bij de kassa.

 • Hoe ontvang ik een stempel?
  Na afloop van iedere jeugd & familievoorstelling of kidsfilm kun je bij de kassa een stempel komen halen. Let op: 1 stempel per kind, per voorstelling/kidsfilm.

 • Tot wanneer loopt de spaaractie?
  Je kunt t/m 1 juli 2025 sparen voor de knuffel.

 • Tot wanneer kan ik mijn spaarkaart inleveren?
  Je kunt de spaarkaart met tenminste 4 stempels t/m 1 juli 2025 (zolang de voorraad strekt) inleveren tijdens openingstijden van de kassa.

 • Moet ik geld bij betalen voor een Weitje knuffel?
  Nee, bij inlevering van een spaarkaart met tenminste 4 stempels ontvang je gratis een Weitje knuffel.

 • Kan ik de knuffel ook kopen?
  Ja, dit kan via de kassa. De knuffel kost € 14,95.

 • Wanneer kan ik Weitje ophalen?
  We verwachten Weitje begin oktober in De Lawei te hebben.