alle informatie over de kaartverkoop

kaarten kopen

Er kan op verschillende manieren kaarten gekocht worden voor een voorstelling of film. Hieronder laten we je graag kennismaken met de mogelijkheden. 

online bestellen

Via onze website zijn kaarten eenvoudig te bestellen. Maak een account aan, log in en reken online af via iDeal of met een Podiumcadeaukaart.

Wanneer je alle stappen doorlopen hebt, staan de kaarten als e-tickets opgeslagen onder je eigen account. Deze vind je in Mijn agenda. Daar zijn de kaarten altijd te bekijken en kunnen ze worden opgeslagen en uitgeprint. Ben je in het bezit van een smartphone? Dan is uitprinten niet nodig. De scanners kunnen de barcode van het e-ticket vanaf de telefoon lezen.

digitaal tegoed

Als je inlogt op je account op de website is het bedrag van je online tegoed zichtbaar. Dit bedrag kan je tijdens het afrekenen van je kaarten verzilveren. Heb je geen account? Dan kan je deze aanmaken via de website of bel met de kassa via 0512-33 50 50 als je hierover vragen hebt.

voortaan elektronisch betalen bij De Lawei

De Lawei hanteert een cashless betaalsysteem. Je kunt bij de kassa, bar en in theatercafé Hopper contactloos betalen of pinnen. De voordelen ten opzichte van betalen met contant geld zijn groot. Cashless betalen is hygiënischer, het zorgt voor een veilige werkomgeving voor onze medewerkers en het gaat sneller waardoor jij minder lang hoeft te wachten bij de kassa of bij de betaling van je drankje aan de bar. 

openingstijden kassa

De kassa is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 14.00 - 17.00 uur en zaterdag van 12.00 - 17.00 uur.
We zijn telefonisch bereikbaar op: (0512) 33 50 50.

Is er een voorstelling? Dan zijn wij geopend vanaf 1 uur voor aanvang van de voorstelling.

De receptielijn is bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot sluit via (0512) 33 50 00.
Op zaterdag bereikbaar vanaf 12.00 uur tot sluit. Ook bereikbaar tijdens educatielessen. 

Voor overige vragen over de kaartverkoop kan je mailen naar info@lawei.nl.

telefonisch

Onze medewerkers helpen je graag om telefonisch een bestelling te doen. We zijn bereikbaar tijdens de openingstijden van de kassa.  We sturen de kaarten samen met de factuur naar je toe. Voor deze service wordt €3,- administratiekosten gerekend.

Weet waar je koopt! Ga altijd naar de website van de artiest, locatie of organisator.

Vragen over hoe je kaarten bestelt op onze website?
Bekijk hieronder de korte instructievideo!

kaarten annuleren en meer 

verhinderd

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden ingeleverd tegen geld. Ben je toch verhinderd, dan bieden we de service om kaarten te ruilen voor een andere voorstelling of voor een online tegoed. Annuleren kan tot 24* uur voor de voorstelling. Stuur een mail naar info@lawei.nl o.v.v. je naam en reserveringsnummer of neem telefonisch contact op tijdens de kassaopeningstijden. Je kunt aangeven of je een tegoed op je account wilt ontvangen, of je bestelling wilt omboeken. Voor deze service brengen wij €2,- annulering/ruilingskosten per ticket in rekening. Dit geldt ook wanneer je een andere plaats wilt hebben. Voor kaarten of tegoedbonnen wordt géén geld teruggegeven.

Wil je binnen 24* uur kaarten ruilen, dan is dat dus helaas niet mogelijk. Ook geldt deze service niet voor voorstellingen met het label 'te gast'. Dit betreft ook de concerten van het Noord Nederlands Orkest.

te gast in De Lawei 

Valt een voorstelling onder verhuur, te herkennen aan het label 'te gast'? 
De producent hanteert zijn eigen voorwaarden, de voorwaarden staan op de betreffende voorstellingspagina. 
De algemene voorwaarden van De Lawei zijn niet van toepassing op voorstellingen die 'te gast' zijn. 

kaartjes kwijt

Kaarten kunnen opnieuw geprint worden via Mijn Agenda op de website. Dit geldt ook voor de kaarten die gekocht zijn via de kassa. Niet bekend met de procedure? Neem dan contact op met de kassa. Duplicaatkaarten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa. Deze service kost €1,- per kaart.

uitverkochte voorstellingen

Bij uitverkochte voorstellingen hanteren wij een wachtlijst. Opgave kan via onze website of via de kassa. Vermelding op de wachtlijst geeft geen recht op een toegangsbewijs. Wel krijg je voorrang wanneer gedurende het theaterseizoen wordt besloten een extra voorstelling bij te boeken in hetzelfde theaterseizoen. 

cadeaubonnen

In De Lawei wordt een aantal (cadeau)bonnen geaccepteerd. De Lawei is een verzilverpunt voor de Podiumcadeaukaart, de VVV-bon en Theaterbon. Aan de kassa kun je ook een Podiumcadeaukaart kopen om kado te geven. De cultuurkaart kan niet bij De Lawei verzilverd worden.

Podium Dinerbox, een compleet avondje uit

Geef een complete avond uit met de Podium Cadeaukaart & VVV Dinercheque in één box. Begin je avond in ons theatercafé en restaurant Hopper voor een gezellige borrel of heerlijk hapje eten en ga daarna naar een leuke voorstelling of concert in onze schouwburg. De podiumdinerbox is hier online te koop.

Podiumcadeaukaart

vvv kaart

               

kids

randprogrammering

Bij jeugdtheatervoorstellingen wordt rondom de voorstelling een gratis (knutsel-)activiteit georganiseerd. Zoals kleurplaten maken, maskers knutselen of dieren vouwen. Ook worden er soms workshops georganiseerd door het gezelschap van de betreffende voorstelling. 

leeftijdsindicatie

Niet alle voorstellingen zijn geschikt voor elke leeftijd. Bij kinder- en familievoorstellingen staat een minimum leeftijd vermeld. Deze leeftijdsgrens is gebaseerd op de inhoud en de lengte van de voorstelling dat passend is bij een bepaalde leeftijd. Kinderen die te jong zijn, kunnen de voorstelling of het concert vaak niet goed volgen of vinden het te spannend.

Baby's tot 1 jaar oud mogen bij een kindervoorstelling bij de ouder of verzorgen op schoot. Een extra toegangsbewijs is niet nodig. Je baby kan mogelijk de voorstelling verstoren, in dat geval vragen wij je de zaal te verlaten. Je hebt dat geen recht op restitutie.