Stef Nagel

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral (reprise)
wo 12 feb — 20.00
12 feb
20.00
  • 12 feb
    20.00
    Grote zaal

Een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie. - De Volkskrant ★★★★

Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle Cathedral, an evening with Arvo Pärt van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

Context

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Cathedral neemt je mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling. Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie. - De Volkskrant ★★★★

Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.

★★★★ NRC

credits

regie: Marcos Morau | choreografie: Marcos Morau en Lorena Nogal | muziek: Arvo Pärt