Andrea Macchia

storm: DansClick 26

Korzo | BNG Bank Dansprijs
do 21 nov — 20.30
21 nov
20.30
  • 21 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Het succesvolle concept DansClick fungeert al bijna 20 jaar als springplank voor jonge makers die samen op tournee gaan.

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. 

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na afloop van de voorstelling is er een Apres Danse.

Boek een plate Guinness & Burger bij voor € 25,00. Deze plate is bij te boeken vanwege de voorstelling van The Kilkennys.

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Sheree Lenting. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen maker Tú Hoàng. Tijdens deze avond zie je dus twee stukken: 'I am my ancestors wildest dreams' van Sheree Lenting en False Memories van Tú Hoàng and Hiro Murata.

Over Sheree Lenting zegt de BNG dansjury het volgende: ‘De jury ziet in Sheree Lenting een nieuwsgierige, kritische maker die zorgvuldig zoekt naar een mooie, poëtische en rijke (dans)taal voor het delen van grote en kleine verhalen. En ook al kunnen die moeilijk en ingewikkeld lijken, ze weet die toegankelijk te maken. De jury meent dat er nog veel meer potentieel in deze maker ligt te wachten. 

credits

Choreografie en dans: Tú Hoang and Hiro Murata | Lichtontwerp: Grace Morales Susa | Original Music David Granstrom en Flxk1 & DB1 | Met dank aan Marjolein Peters, Conny Janssen Danst, James Sutherland