Geef met de feestdagen een avondje theater of film cadeau!

Ervaar een betoverende wereld vol verhalen en in Schouwburg De Lawei. Laat je meevoeren op een reis vol verwondering en inspireren door adembenemende voorstellingen. Of je nu alleen gaat, met vrienden of met het hele gezin. Bij de Lawei beleef je gegarandeerd een heerlijke avond uit.

Geef een avondje uit cadeau
Met een avondje uit in het theater geef je gegarandeerd een origineel cadeau voor Sinterklaasavond of voor onder de kerstboom. Dit kan door een voorstelling, concert of film uit te kiezen uit ons veelzijdige aanbod en tickets te bestellen. Of geef een Podium Cadeaukaart met een tegoed, dit kan al vanaf 10 euro en is verkrijgbaar bij onze kassa. Tip! Maak je bezoek compleet met een theaterdiner, lekkere filmlunch of borrelplank.

Feestelijke verpakking en kortingsbon
Als je bij ons aan de kassa komt dan verpakken we je Podium Cadeaukaart extra feestelijk in een cadeauverpakking met gouden lint. Je krijgt er dan van ons meteen een speciale folder bij waarmee we je de leuke theatertips geven voor het nieuwe jaar. Ook ontvang je dan van ons en tegoedbon* voor een portie gratis bitterballen (vlees of vega) bij aankoop van 2 drankjes in ons theatercafé Hopper.

*De Hopper tegoedbon is geldig t/m 31 mei 2024.

Tips voor in de kerstvakantie 

22 t/m 30 DEC | Het Wonder van het Elfenbankje
Het wonderlijke Elfenbankje verschijnt op heel veel plekken: het staat in het Reidingpark in Drachten, bij het plaatselijke tuincentrum en het steekt de ijzige Oostzee over. Overal waar het Elfenbankje verschijnt, gebeuren wonderlijke dingen, die allemaal van groot belang zijn in het leven van Billie. 'Het Wonder van het Elfenbankje' is een hilarische maar ook ontroerende kerstvoorstelling. Het is een modern feelgood sprookje waarbij óók de volwassenen in het publiek zich weer even kind voelen.

22 DEC | Jennie Lena
Jennie Lena is een podiumbeest; ze heeft charisma, humor en kan akelig goed zingen. In de wintermaanden komt ze op bezoek om je in intieme, akoestische setting te trakteren op de allermooiste wintersongs. Je hoort hoogtepunten uit de gospel, soul, blues, jazz, eigen nummers van Jennie en uiteraard een paar kerstklassiekers. Denk aan Amazing Grace, Who’s Loving You, Something’s Got A Hold On Me en Silent Night.

23 DEC | Pink Floyd Project
Na de spectaculaire en met vijf sterren ontvangen show The wall 40 years neemt Pink Floyd Project je mee naar 1973, het jaar waarin Pink Floyd met Dark Side of the Moon wereldwijd doorbrak. Roger Waters verwerkte thema’s als tijd, geld, oorlog, gekte en de dood in briljante songs: de steeds sterker wordende hartslag waarmee de plaat opent, een schreeuw die de overgang markeert naar Breathe, het door klokken gedreven Time, The Great Gig in the Sky (met de fantastisch zingende Claire Torry) Money en Brain Damage, het nummer dat verwijst naar het trieste lot van medeoprichter Syd Barrett.

26 DEC | Kerstbuffet
De Lawei organiseert jaarlijks een kerstdiner in buffetvorm waarbij je samen met je familie en vrienden kunt genieten van heerlijke gerechten en elkaars gezelschap. De schouwburg verwelkomt iedereen die de kerstsfeer wil proeven en samen wil genieten van een bijzondere avond. Kom dus gerust langs en laat je verrassen door de heerlijke gerechten en de warme ambiance van De Lawei tijdens deze feestelijke dagen.

28 DEC | Wien bleibt Wien 2.0
Ze zijn weer terug van weggeweest! Wien bleibt Wien biedt rond de feestdagen in 2023 wederom een feest der herkenning. In een nieuwe muzikale jas gestoken, kunt u traditiegetrouw genieten van meeslepende walsen van Strauss en Léhar, maar ook van hoogtepunten uit verschillende musicals zoals Elisabeth en My Fair Lady.

29 DEC | Alex Klaassen
Na het overweldigende succes van de Showponies is Alex Klaasen weer alleen. Gewoon, omdat hij daar behoefte aan heeft. Even niet dat gehinnik om hem heen, even niet constant het paradepaardje moeten uithangen. Nee, gewoon even tijd voor hemzelf..Vorige Volgende Een momentje voor Alex. Omdat het heel lekker kan zijn. In je eentje. Of misschien met een héél klein beetje publiek erbij. In No ponies wordt belachelijk veel gezongen, van opera tot akoestische zingende zaag, danst Alex in zijn uppie alle hoogtepunten uit het klassieke balletrepertoire en passeert een bonte stoet aan kleurrijke personages de revue.

30 DEC | South African Road Trip
Ga mee op een unieke en authentieke reis door Zuid-Afrika en laat je onderdompelen in de rijke tradities van de prachtige Xhosa cultuur. Deze veertien musici en dansers uit Kaapstad performen vol passie en energie én vertellen persoonlijke verhalen. Over de plek waar ze opgroeiden, waar ze voor het eerst muziek hoorden, wie ze stimuleerde de artiest te worden die ze nu zijn en welke Zuid-Afrikaanse tradities voor hen van grote betekenis zijn geweest. Een kleurrijke voorstelling vol muzikale herinneringen die recht uit het hart komen.

06 JAN | Nieuwjaarsfeest
Start het nieuwe jaar goed en kom op 6 januari 2024 naar het Nieuwjaarsfeest van Smallingerland! Deze editie zal swingen, spetteren en klinken als nooit tevoren. Tijdens het feest kun je dansen, kletsen, zingen, spelen, feesten en oude en nieuwe bekenden ontmoeten. Vergeet ook niet om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen! Geniet van heerlijke oliebollen, bubbels en een spectaculair programma vol verrassingen en feestelijke activiteiten. Mis dit feest niet en kom samen met vrienden en familie het nieuwe jaar feestelijk inluiden!

Onze theatertips van dit seizoen

15 DEC | De Notenkraker
Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als De Notenkraker. De wereldberoemde compositie van Pjotr Tsjaikovski groeide na de première in Sint-Petersburg – in de kerstweek van 1892 – uit tot een klassieker. De klanken inspireerden choreografen Marius Petipa en Lev Ivanov tot spectaculaire pas de deux en natuurlijk de beroemde Bloemenwals. Met live orkest.

19 JAN | The Freddie Mercury story
Freddie Mercury is en blijft een van de meest ongrijpbare sterren uit de geschiedenis van de popmuziek. Popjournalist, schrijver, Veronica-dj en drummer Jean-Paul Heck dook net als voor de vorige show Queen: The Story in het leven van Mercury. Hij ging op pad met een camera om bekende Nederlanders te vragen wat hun herinnering aan de Queen-legende is en trok naar Londen om gesprekken met vrienden van Freddie te filmen.

24 JAN | Meester Mark
Honderdduizenden mensen genieten elke dag van de taalfoutjes die Meester Mark deelt op social media. Zijn boek haalde de bestsellerslijsten en ook in zijn eerste theatervoorstelling passeren de allerleukste uitglijders, instinkers en taalfoutjes van kinderen de revue. Mark van der Werf vertelt met veel vaart en humor hoe al die hartverwarmende missers ontstaan en staat uitgebreid stil bij de briljante, creatieve taalingevingen die leerlingen óók hebben.

04 FEB | Robin Hood
De volksheld komt tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa. Een compleet orkest met 45 musici zorgt voor een indrukwekkende soundtrack. Maar dat niet alleen. Ze zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

14 FEB | New Zealand Dance Company
De gerenommeerde New Zealand Dance Company reist met enige regelmaat naar Nederland. De Volkskrant schreef naar aanleiding van het optreden van het gezelschap op het Holland Dance Festival 2016: Alle stukken ademen natuur en ritueel, met tussen cello, piano en elektronische soundscapes de klanken van een fluit, trommels, hout, steen en Maori-zang. In Whenua verweeft het gezelschap opnieuw op wonderschone wijze de eeuwenoude Maori-tradities met hedendaagse choreografie.

16 FEB | Wie is er bang voor Virginia Woolf?
De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.

17 & 18 FEB | Herman van Veen
Herman van Veen begrijpt, ondanks dat hij van gisteren is, nog steeds wat hij bedoelt, zingt honderduit, speelt viool en danst wat hij dansen kan. Ook al krijgt de tijd er vat op, het nieuwe gaat er nooit vanaf. Daarom gaat hij weer op pad langs de theaters, ook het onze. Samen met Kees Dijkstra en zijn contrabas, Jannemien Cnossen en haar viool, Edith Leerkes met haar gitaren en Lieke Meijers met haar hemelse zang. Herman speelt een keuze uit zijn ijzersterke repertoire, spiksplinternieuw werk en draagt voor uit de nog niet verschenen bundel Geen idee. Ook gaat hij in op enkele verzoekjes. Hij blijft een fenomeen, schreef NRC.

04 MEI | Rundfunk
Duo Rundfunk beleefde een droomdebuut. Na de succesvolle televisieserie ontvingen hun eerste twee theatervoorstellingen een vloedgolf aan lovende recensies en wonnen ze ook nog eens de Neerlands Hoop. En nu komen ze nog scherper en grootser terug met Schau. De nieuwe Schau van Rundfunk is echt een Schauschau. Een schauwy Schauschau. Welbeschaud beschauen we deze Schau schauwieschau als onze schauste Schau. Wees toeschauer van dit Schaubizzspektakel, want het schau wel eens een afschauelijk schaurmant Schauspel kunnen worden. Dus hup, Schauders eronder en zeg tegen de taxischauffeur: op naar de Schauburg!

03 FEB | Släpstick
Släpstick, de groep die we voorheen kenden als Wëreldbänd, bestaat 25 jaar en viert dat met een magnifieke, chique, swingende, ontroerende en champagne proostende theaterbelevenis voor jong en oud. Vermaak op wereldniveau (AD) en Muzikale clownerie van absolute wereldklasse (De Telegraaf) zijn slechts twee van de vele enthousiaste reacties van de vier en vijf sterren uitdelende pers.