Piek

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender
vr 16 feb — 20.00
16 feb
20.00
  • 16 feb
    20.00
    Grote zaal

Vlijmscherpe dialogen, verbale slachtpartijen, zwartgallige humor en aangrijpend drama. 

Edward Albees toneelklassieker Wie is er bang voor Virginia Woolf? staat hoog op het lijstje van de ultieme relatiedrama’s en meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De legendarische verfilming met Elizabeth Taylor en Richard Burton was voor velen het summum. 

Gratis inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om de inleiding later nog bij te boeken via Mijn Agenda. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

In de inleiding gaan we dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. Er wordt stilgestaan bij hoe een productie tot stand komt en welke uitdagingen dit oplevert. Ook zal kort op de inhoud worden ingegaan, uiteraard zonder daarbij te veel weg te geven van het stuk.

De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.

Na een feestje op de universiteitscampus nodigen hoofddocent geschiedenis George en zijn vrouw Martha het pasgetrouwde stel Nick en Honey uit voor een laatste drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld, dat de idealen en dromen van het jonge, hoopvolle koppel zwaar op de proef stelt.  

credits

tekst: Edward Albee | regie: Hanneke Braam | spel: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender 

www.kobratheater.nl