Noord Nederlands Orkest

Matthäus Passion
wo 16 apr — 19.30
16 apr
19.30
  • 16 apr
    19.30
    Grote zaal

Achter Pasen gaat een verhaal vol intriges, verdriet, haat en liefde schuil. Het Noord Nederlands Orkest vertelt de Matthäus Passion op geheel eigen wijze door middel van Bach’s meeslepende meesterwerk.     

Het lijdensverhaal van Jezus, vanaf het Laatste Avondmaal tot zijn kruisiging. Hij wordt gemarteld, verraden door een naaste vriend en sterft een eenzame en pijnlijke dood. Het is een verhaal dat je niet koud laat - of je nu gelovig bent of niet. De muziek van de Matthäus Passion weet je hoe dan ook te raken en zit er voor iedereen wel iets bij om mee naar huis te nemen. Uiteindelijk is het namelijk ook een verhaal over vergiffenis en de hoop voor een betere toekomst. Thema’s die nu misschien wel actueler zijn dan ooit.      

Dirigent Peter Dijkstra dirigeert de Matthäus Passion. Hij komt uit Groningen en is een echte expert op het gebied van de Matthäus Passion. Het podium wordt gedeeld met het Roder Jongenskoor, waar Dijkstra’s vader dirigent van was, en het Noord Nederlands Concertkoor. We zien Thomas Stimmel als Jezus en Fabio Trümpy neemt je, in rol van Evangelist, mee in het verhaal.    

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling.