Bjorn Frins

Opera Zuid

Le Villi
di 20 mei — 20.00
20 mei
20.00
  • 20 mei
    20.00
    Grote zaal

Mix van muziek, drama en dans over een wereld waar gebroken harten gewroken worden.

Le Villi is een dansopera vol passie, liefde en mystiek. Giacomo Puccini baseerde zich op het eeuwenoude Centraal-Europese verhaal van de Vilja: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart. Eerder werd deze mythe gebruikt voor de creatie van het wereldberoemde ballet Giselle. Speciaal voor Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven.

Context

Voorafgaand aan de voorstelling is er een gratis inleiding. Het begint een uur voor aanvang. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Kort na zijn verloving met Anna moet Roberto een erfenis ophalen in de stad. Vergeet mij niet, roept Anna haar geliefde na, uit angst dat hij niet meer terugkeert. Roberto verzekert haar echter dat hij terugkomt en ze zullen trouwen. Maar als de winter aanbreekt wordt het wachten Anna te veel: ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn terugreis wordt Roberto verleid, niet wetende dat Anna overleden is. Eenmaal thuis verschijnt haar geest voor hem. Zij is een Villi geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden hem te wreken. Opera Zuid voert je met een betoverend samenspel van muziek, drama en dans mee naar een wereld waar gebroken harten gewroken worden. Italiaans gezongen, met Nederlandse en Engelse boventiteling.

credits

muziek: Giacomo Puccini en Karmit Fadael | muzikale leiding: Karel Deseure | regie en choreografie: Dreya Weber | met: Sílvia Sequeira, Denzil Delaere en Ivan Thirion | orkest: Philzuid | decor- en lichtontwerp: Bretta Gerecke | kostuumontwerp: Marrit van der Burgt | dramaturgie: Joep Hupperetz