Marco Deurloo

storm: Elfie Tromp

Op de barricade van het hart
do 06 feb — 20.30
06 feb
20.30
  • 06 feb
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch. 

Elfie Tromp werd bekend als uitgesproken schrijver en theatermaker van wat zich het best laat omschrijven als feministisch punkcabaret; ontregelend, fel en onverwacht humoristisch. Kan ik wel gelukkig zijn als ik zo woedend ben, vraagt ze zich geregeld af.

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

In een wereld waarin het onrecht steeds schrijnender wordt, zoekt ze zingend, worstelend, snerend, kwetsbaar en grappend naar manieren om met haar publiek een betere wereld neer te zetten. Samen met haar drie muzikanten eist ze het recht op om woedend te zijn. Ruggengraat van de show vormen de protestsongs die ze met verschillende artiesten schreef, zoals Sven Ratzke en Abel van Gijlswijk. Krachtige liedjes, sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen. - Theaterkrant

Elfie Tromp omarmt haar woede in kwetsbaar muziektheater. (…) Tegelijkertijd, en dat is het knappe, verzandt Tromp nergens in vrijblijvende gemeenplaatsen. Haar woede is altijd persoonlijk gevoed en haar voorstelling dus heel kwetsbaar. (…) Tromp giet haar woede in krachtige liedjes, sterke verhalen, zachte tonen en soms gewoon ronduit furieuze monologen.

Theaterkrant

credits

spel en tekst: Elfie Tromp | muziek: Annika Boxhoorn, Joppe Molenaar en Bruno Ferro Xavier Da Silva | regie: Marcus Azzini | lichtontwerp: Paul van der Laak | decor en kostuum: Jazz Kuipers