Annemieke van der Togt

Dominic Seldis

Favourites - Engelstalig
za 25 mei — 20.00
25 mei
20.00

Dominic Seldis brengt zijn twee grote liefdes samen: muziek en verhalen vertellen.  

Dominic brengt in Favourites zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. Favourites is het vervolg op Music, Maestro!, deel twee van de persoonlijke reis van Dominic. Het vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. 

Muziek is de rode draad in zijn leven en het publiek leert Dominic beter kennen door amuserende anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Dominic vertelt bijzondere verhalen, die je nergens anders hoort. Dat maakt deze avond uniek. 

 

 

De voorstelling is Engelstalig.

Dominic speelt samen met zijn tienkoppige orkest zijn favoriete muziek en die is zeer gevarieerd. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue, denk aan filmmuziek, jazz en folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en ‘a touch of magic’. De voorstelling Favourites is ‘a feast fort he eyes and ears’, voor muziekliefhebbers van jong tot oud.

 

Over Dominic Seldis

Dominic is sinds 2008 1e solocontrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider. 

Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en filmmuziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Danny Vera, Nick Schilder, OGENE, Edsilia Rombley, René Froger en vele anderen). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid en dirigent. Als contrabassist, dirigent en presentator laat Dominic geen gelegenheid voorbij gaan om klassieke muziek te promoten onder een zo breed mogelijk publiek