Kom naar Feestival op 25 mei!

Tijdens Feestival wordt De Lawei voor 1 dag overgenomen door Drachtsters. In alle hoeken en gaten van het grote theatergebouw horen, zien en beleven we verhalen over feest, vieren en samenkomen. Hoe vieren Drachtsters feest? Wat moet er in deze tijd echt gevierd worden? En met wie sta jij het liefste stil bij een bijzonder moment? Ook is er ruimte om het feest te vieren dat om wat voor reden dan ook nooit gevierd is. 

Dompel je onder in een audio-installatie, verwonder je over de kringverjaardag tijdens een theatervoorstelling en luister naar het speciale feestlied gezongen door een groot koor van Drachtsters. Eet tussendoor een stukje taart en dwaal vervolgens langs kleine scenes door de hele Lawei. Of doe mee aan de recordpoging polonaiselopen! En een goed feestje kan natuurlijk niet zonder een patatje op het eind! 

Feestival is gratis toegankelijk. 
We vinden het wel fijn om te weten of je komt.
Boek daarom hieronder je gratis kaartje.

*Let op: de toegangskaarten zijn gratis, maar rond het volledige bestelproces af met de keuze ‘betaalwijze gratis’ zodat je de kaarten in je mail ontvangt.

 

Het programma

Zorg dat je er om 13.00 uur bent, want Feestival gaat van start met een feestelijke opening waarbij we jou niet willen missen! Vervolgens kun je je onderdompelen in allerlei programmaonderdelen op verschillende plekken in de schouwburg. Je maakt kennis met allerlei jonge makers en Drachtster initiatieven die de afgelopen tijd hard gewerkt hebben aan averschillende programmaonderdelen. Geniet van een echt Drachtster lied, gezongen door het Feestival koor onder leiding van de fanfare, bezoek de talkshow van Femke en Reinier, bekijk Cynthia haar voorstelling over 'vieren' of laat je verrassen door de rest van het programma.

De programmaonderdelen vinden allemaal meer dan 1x plaats. Is de 1e keer vol? Zorg dan dat je op tijd bent voor de volgende ronde. Vind je het fijn om een duidelijk overzicht te hebben van alle onderdelen? Bekijk dan in het festivalhart de timetable, zodat je nergens te laat bent en precies weet wie je waar aantreft.

Om 16.30 uur sluiten we met zijn allen het feest gezamenlijk af met een hapje en een drankje.

Vergeet ook niet om het doorlopende programma te bezoeken; zo kun je een feestelijk filmpje laten maken bij de photobooth, een speciaal voor jou getekende kaart versturen van Post op Pootjes of je feestelijk laten portretteren door Ellen Novara-da Lima.

* Wil jij graag een specifiek programmaonderdeel bezoeken? Dat kan! Laat het ons weten op de dag zelf.

 

 

Alle jonge makers en Drachtster intiatieven in beeld:

Welke makers vond je ook alweer in welke wijk?

Westerwird: Aimee, Maaike en Nikki

De Drait: Zola en Ludy

De Swetten: Sander en Kira

Museumplein: Femke en Renier

Feestkeetweken 

Voorafgaand aan Feestival vonden er twee Feestkeetweken plaats. Jonge kunstenaars onderzochten tijdens deze twee Feestkeetweken,in april, in verschillende Drachtster wijken hoe Drachten feest viert. Welke tradities horen daarbij? Met deze informatie wordt samen met allerlei Drachtsters een feestelijk programma samengesteld, vol kunst en verhalen waarvoor jij van harte bent uitgenodigd op zaterdag 25 mei van 13.00 tot 17.00 uur.

Eerste Feestkeetweek: 8 - 13 april Museumplein & Westerwird
De eerste Feestkeetweek ging van start op 8 april De twee Feestketen waren te vinden op het Museumplein en bij Westerwird. Bij Westerwird gingen de makers met Drachtsters in ge sprek over hun herinneringen aan het mooiste feest. Deze week werd er een heuse bruiloft gevierd vanuit de Feestkeet! Bij de Feestkeet van het Museumplein onderzochten de makers mensen hoe ze het record voor polonaiselopen konden verbreken. Hoeveel mensen denk jij dat we daarvoor nodig hebben?

Tweede Feestkeetweek: 22 - 26 april Winkelcentrum De Drait & bij Café en snackbar 't Hoekje
Ook de tweede Feestkeetweek werd een succes: de Feestketen stonden deze week bij Winkelcentrum De Drait en bij Café en snackbar 't Hoekje in Drachten. Daar gaan de makers in gesprek met bezoekers over hun favoriete feesttradities en herinneringen. Het werd een week vol muziek, friet en goede gesprekken.

En nu richten we ons op het FEESTIVAL, want met alle input van de Drachtsters valt wel een feestje te bouwen! Zien we je op zaterdag 25 mei in De Lawei tussen 13.00 en 17.00 uur?

 

Activiteiten en gesprekken bij de Feestkeet

Hebben we jou niet gesproken, maar heb je wel een tof idee? De kunstenaars gaan graag met jou in gesprek. Wat is je favoriete feest en welk gebruik past daar het beste bij? En doe je mee op 25 mei aan een recordpoging polonaiselopen?

FEESTIVAL I Schouwburg De Lawei
Zaterdagmiddag 25 mei van 13.00 tot 17.00 uur

We verrassen je binnenkort graag met allerlei feestelijke programmaonderdelen, maar we kunnen ook al vast verklappen dat FEESTIVAL een middag wordt vol muziek, kunst, optredens, hapjes en drankjes.

Credits

Makers: Kira Anzizu Huygen, Femke Bosma, Ludy Goldstein, Sander Juno, Maaike Kalkhoven, Aimée Lafargue, Reinier Postma, Nikki Terberg, Cynthia de Vries en Zola Westerhof
Koor en fanfare: Frederike Palmen en Ward Reijmerink (INKT)
Fanfare: CMV Concordia  
Filmbeelden:  Niels Stip
Locatievormgeving: Gerbrand Bos i.s.m makers
Artistiek coördinatie: Anouk Rutten (Gebied-B) en Hanna Timmers
Productie: Roos Hofman (De Lawei)
Projectcoördinatie: Mila Zeijen  (De Lawei)
Marketing: Marcia Dijkstra en Amarins Elzinga (De Lawei)
Vormgeving: Jochem Wouda (Woudat) 

Met dank aan: alle mensen uit Drachten en omgeving die we ontmoet en gesproken hebben en die op een manier bijgedragen hebben aan het Feestival
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten

Feestival is een project van Schouwburg De Lawei, Gebied-B en Hanna Timmers