bereikbaarheid

Schouwburg De Lawei is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanuit Leeuwarden neem je de N31 richting Drachten. Vanuit richting Groningen neem je de N7 en vervolgens de A7. Eenmaal in Drachten kun je de borden volgen richting centrum/ De Lawei, zie ook op de kaart.

parkeren

Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur kun je betaald parkeren in het centrum van Drachten. Parkeren is gratis op zon- en feestdagen.

 • Op het Kiryat Onoplein hoef je niet te betalen, hier geldt de blauwe zone. Dit is het plein tussen De Lawei en de Albert Heijn in.

  Voor de blauwe zones geldt dat je maximaal 3 uur mag parkeren op maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur op een deel van het Kiryat Onoplein. Op de rest van het plein geldt betaald parkeren (maximaal 1 uur).

 • Overdekt parkeren in het centrum van Drachten kan in de parkeergarages aan het Raadhuisplein en het Van Knobelsdorffplein. Uitrijden kan 24/7, vergeet je pasje niet mee te nemen. De parkeergarages zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 7.00 tot 18.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn de parkeergarages voor bezoekers gesloten.

 • Bij het Reidingplein (reidingweg parkeerzone) is het betaald parkeren van 9.00 tot 21.00 uur. 
 • Je kunt gratis parkeren op deze locaties:
  -De parkeerstroken langs de Leerlooiersstraat én het Moleneind NZ (bij Dunlop)
  -het parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat
  -De Singel, de Oliemolenstraat, parkeerterrein VV Drachten en De Opgang

Voor de actuele parkeerinformatie verwijzen we je graag naar de website van de gemeente, klik hier.

Minder goed ter been?  
Aan de Reidingweg zijn er twee mindervalideparkeerplaatsen. Vanaf deze plaats is het 20 meter naar de ingang van De Lawei. Op het Kiryat Onoplein zijn er ook twee mindervalideparkeerplaatsen.

openbaar vervoer

De Lawei is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het busstation is op vijftig meter van De Lawei, halte Van Knobeldorffsplein. Ga voorbereid op weg en plan alvast hieronder de route: Plan mijn reis