bereikbaarheid

openbaar vervoer

De Lawei is met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Het busstation is op vijftig meter van De Lawei, halte Van Knobeldorffsplein. Ga voorbereid op weg en plan alvast hieronder de route: Plan mijn reis

Wist je dat reizen met het openbaar vervoer na lopen en fietsen de meest duurzame manier is om van A naar B te komen. Als meer mensen in een bus of deels met de trein naar De Lawei komen, besparen we samen op de CO2-uitstoot. 

Schouwburg De Lawei is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanuit Leeuwarden neem je de N31 richting Drachten. Vanuit richting Groningen neem je de N7 en vervolgens de A7. Eenmaal in Drachten kun je de borden volgen richting centrum/ De Lawei, zie ook op de kaart.

parkeren

Let op! Vanaf 1 februari 2023 geldt van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur in het centrum van Drachten betaald parkeren. Ook is het parkeren op het Kiryat Onoplein niet meer mogelijk met blauwe parkeerschijf. 

Voor €4,- per dag kun je parkeren in de parkeergarage van het Raadhuisplein. Gratis parkeermogelijkheden zijn: de parkeerstroken langs de Leerlooiersstraat en het Moleneind NZ (bij Dunlop), het parkeerterrein aan de Nachtegaalstraat, parkeerterrein VV Drachten, De Singel, Oliemolenstraat en De Opgang.

Klik hier voor een overzicht van alle parkeergelegenheden in Drachten.

Er zijn elektrische laadpalen aanwezig op het Kyriat Onoplein.

Minder goed ter been?  
Aan de Reidingweg zijn er twee mindervalideparkeerplaatsen. Vanaf deze plaats is het 20 meter naar de ingang van De Lawei. Op het Kiryat Onoplein zijn er ook twee mindervalideparkeerplaatsen.

  • Overdekt parkeren in het centrum van Drachten kan in de parkeergarages aan het Raadhuisplein en het Van Knobelsdorffplein. Uitrijden kan 24/7, vergeet je pasje niet mee te nemen. De parkeergarages zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 6.30 tot 22.00 uur en zaterdag van 7.00 tot 22.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn de parkeergarages voor bezoekers gesloten.
  • Bij het Reidingplein (reidingweg parkeerzone) is het betaald parkeren van 9.00 tot 21.00 uur.