Sanne Peper

storm: Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do not look back with regret
vr 17 mei — 20.30
17 mei
20.30
  • 17 mei
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Een sterke schets van rouw en troost. - ★★★★★ NRC

Het gelauwerde en door NRC met vijf sterren bekroonde Do not look back with regret van theatermaker Davy Pieters werd in 2021 genomineerd voor de VSCD-mimeprijs. De jury schreef: De beeldtaal is uitgezuiverd en overrompelend: filmische taferelen, donkerslagen die de tijd doen verspringen, een doorgaande regenval van zwarte as en de magische belichting van Varja Klosse. Het geluidslandschap van Jimi Zoet tintelt en dondert. Het (...) is een intiem samenkomen én een schrijnend afscheid.  

Stormavond

Als het stormt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanstormend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.


Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

In haar beeldende en filmische voorstelling onderzoekt Pieters met de haar kenmerkende signatuur de kwetsbaarheid van het lichaam en de eindigheid van onze aarde. We zien twee vrouwen (gespeeld door Marlies Heuer en Klára Alexová) in een proces van afscheid, rouw en de zoektocht naar troost. Wat als je wordt geconfronteerd met verlies? Wat is de toevlucht als het einde in zicht is? Davy Pieters biedt de kans stil te staan en te reflecteren op het verlies en de eindigheid van alles. Een tedere, verfijnde performance. (Het Parool) 

Zonder tekst, maar met behulp van ingenieuze lichteffecten en een indringende, elektronische soundtrack creëert Pieters een abstracte wereld.

★★★ De Volkskrant

credits

concept, regie en scenografie: Davy Pieters | spel: Klára Alexová en Marlies Heuer | muziek: Jimi Zoet | lichtontwerp: Varja Klosse 

www.theaterrotterdam.nl