Festival Overmorgen 23 T/M 25 SEP in De Lawei

  • De seizoenspresentatie die gepland stond op zondag 25 september gaat helaas niet door.
  • Peuterpret met de film 2 Kleine Kleutertjes start op zondag 25 september om 11.00 uur 

Verhalen Kunstwerk
Het Verhalen Kunstwerk van kunstenaar Eva Koopmans is een plek om verhalen te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen. Neem plaats op de lange bank, en luister naar achtergelaten verhalen van voorgangers. Wat wilden zij kwijt over zichzelf? En hoe willen zij zichzelf portretteren naar de rest van de wereld? Twee dagen voor het festivalweekend strijkt het Verhalen Kunstwerk neer op twee verschillende plekken in Drachten. Op woensdag 21 september bij Sûnenz en donderdag 22 september in het centrum van Drachten. Vanaf vrijdag 23 september staat het in De Lawei. 

Café Overmorgen 
Het Café Overmorgen reist ook mee naar de schouwburg. Hier kan een lunch of diner worden genuttigd in de Friese Keuken van Overmorgen. Reseveer een tafeltje in Café Overmorgen via de website van Hopper. Op zondag 25 september treedt singer-songwriter Tim Birkenholz op. 

Talkshows
Daarnaast zijn er in het café verschillende talkshows waarin er wordt kennisgemaakt met de Friese makers en de thematieken die aan bod komen. In de talkshow Queer in Drachten schuiven aan: Linh Ngo, Conrad Berghoef, Aiden Hofstra en Lucienne Meinsma. Daarnaast zal woordkunstenaar Mees van Rijswijk enkele nummers en teksten voordragen. Op vrijdagavond is er de Kick-off talkshow van Festival Overmorgen in Drachten. De talkshow is een kennismaking met de Friese makers van nu en overmorgen, een gesprek over je thuis voelen, verborgen armoede en muziek. Met onder andere Wendy Viel, Tamara Schoppert en Fabian Claes Jansen. 

Open Huis
Op zaterdag 24 september van 13.00 tot 17.00 uur is het Open Huis van De Lawei. De deuren van De Lawei staan dan wagenwijd open. Altijd al nieuwsgierig geweest naar het programma en/of het gebouw van De Lawei? Kom dan vooral langs! Het programma is gratis en je hoeft je nergens voor aan te melden, wandel gewoon binnen. Docenten geven een voorproefje van hun cursus, je kunt de nieuwe expositie Verstilde Beweging bezoeken of een rondleiding krijgen achter de schermen van De Lawei. Daarnaast treden er enkele lokale orkesten van SmelneKlank op. Op deze pagina lees je alles over het Open Huis van De Lawei.
 

Disco Bingo
Op zaterdagavond 24 september kun je het spel bingo spelen én tegelijkertijd meedansen op de leukste hits! DJ Don Diego draait deze avond de leukste plaatjes. Swing mee en wie weet win jij ook nog wel een prijs. Disco Bingo start om 22.00 uur in Café Overmorgen en deelname is gratis. 

Timetable