Mysterie in De Lawei

Onverklaarbare gebeurtenissen houden onze bezoekers en medewerkers in de ban. In onze schouwburg doen sinds twee weken opmerkelijke verhalen de ronde. Een hapje uit een taart in het theatercafé Hopper, vreemde rode voetstapafdrukken en mysterieuze tekeningen van voorstellingen zonder enig spoor van de maker. Zelfs onze medewerkers en artiesten staan voor een raadsel!

Maar dat is niet alles… ... Een paar dagen geleden hoorden we in de artiestenfoyer twee technici met elkaar praten. Ze deelden dat ze de afgelopen dagen steeds rode pluisjes tegenkwamen en dat de kabels elke dag in de knoop zaten, ondanks dat ze zeker wisten dat ze de kabels goed hadden opgerold.

Volgens een oude legende zijn er wezentjes die dol zijn op plekken waar ze worden meegevoerd naar de mooiste belevingswerelden. Deze wezentjes hebben een neus voor creativiteit, inspirerende verhalen, muziek, spannendste stunts en kunstige ontdekkingen. Lange tijd dachten we dat dit slechts een fabel was, zo'n verhaal dat af en toe wordt verteld en waar je 's avonds nog even aan terugdenkt, maar daarna weer vergeet. Na zoveel vreemde gebeurtenissen beginnen we bijna te geloven dat deze wezens met een neus voor creativiteit echt bestaan….zou het werkelijk waar zijn?