Inderinho & Arie Koomen

Najib Amhali

30 jaar on stage
do 31 okt en vr 01 nov
31 okt
en
01 nov

Topcabaretier blikt terug op dertig jaar podium, publiek en spotlights.

Najib Amhali staat 30 jaar on stage. In zijn jubileumshow passeren scènes en typetjes die hem beroemd maakten de revue, maar er zijn ook nieuwe verhalen en personages. Zoals al zijn hele loopbaan houdt hij de zaal vanavond weer twee uur lang in de ban, met uit het leven gegrepen verhalen. Want reken maar dat Najib er helemaal voor gaat.

Najib Amhali staat 30 jaar on stage, een mijlpaal die natuurlijk gevierd gaat worden. In zijn jubileumshow blikt de cabaretier terug op zijn leven. Scènes en typetjes die hem beroemd maakten passeren de revue, maar er zijn ook nieuwe verhalen en personages.

Najib wordt geboren in een Marokkaans gezin dat begin jaren zeventig neerstrijkt in Krommenie. Een leven in de middenstand ligt voor de hand, maar Najib droomt van het podium en de spotlights. In 1994 is hij klaar om de wereld te veroveren. Hij gaat van de ene auditie naar de andere, ontdekt Comedytrain en wint in 1998 het Leids Cabaret Festival al na zijn eerste zin: Als Marokkaan kom ik graag bij de mensen thuis. Het cabaret heeft er een ijzersterk natuurtalent bij, iemand die met uit het leven gegrepen verhalen een volle zaal twee uur lang in de ban kan houden. Dat is altijd zo gebleven en reken maar dat Najib er ook vanavond helemaal voor gaat.

credits

tekst en spel: Najib Amhali | regie: Titus Tiel Groenestege