Keke Keukelaar

Noord Nederlands Orkest

Alma Mahler & Brahms
do 06 feb — 20.00
06 feb
20.00
  • 06 feb
    20.00
    Grote zaal

Diversiteit is troef bij het Noord Nederlands Orkest. De Amerikaan Michael Daugherty liet zich inspireren door de Superman-comics, Johannes Brahms door de Oostenrijkse natuur. 

Extra uitzonderlijk zijn de liederen van Alma Mahler, echtgenote van de grote Gustav. Haar componeertalent werd lang genegeerd en zelfs tegengewerkt. Zangeres Karin Strobos, de internationale ster van Groningse komaf, herstelt Alma in ere.    

Context

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding (€5,00). De inleiding begint 1,5 uur van tevoren en duurt 60 minuten.  We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Vrienden van het NNO krijgen 50% korting. 

Diversiteit is troef bij het Noord Nederlands Orkest. Dat wordt goed duidelijk tijdens dit concert. De hedendaagse Amerikaan Michael Daugherty bracht een hommage aan de Superman-comics met zijn Metropolis Symphony, waaruit hier Red Cape Tango klinkt. Honderdvijftig jaar eerder liet Johannes Brahms zich inspireren door de natuur. Zijn Tweede Symfonie was volgens hemzelf het droevigste wat hij ooit gecomponeerd had, maar dat was ironie. Het stuk is een sprankelende, tedere ode aan het buitenleven.   

De stralendste sterren van de avond zijn twee bijzondere vrouwen. Alma Mahler was een getalenteerde Oostenrijkse componiste, maar ze werd volledig overschaduwd door de enorme reputatie van haar man Gustav. Lange tijd werd haar werk genegeerd en ondervond ze zelfs tegenwerking. Ze blonk vooral uit in liederen, waarvan een aantal later georkestreerd werden.   

Mezzosopraan Karin Strobos, internationaal gerenommeerd als opera- en liedvertolkster, herstelt het bijzondere repertoire van Alma Mahler in ere. En daarmee keert de Groningse terug naar haar geboortegrond.   

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling. 

credits

Dirigent: Eivind Gullberg Jensen | Alt: Karin Strobos