Rein Langevelde

Noord Nederlands Orkest

Mozart & Bartók
vr 13 dec — 20.00
13 dec
20.00
  • 13 dec
    20.00
    Grote zaal

Bram van Sambeek behoort tot de beste fagottisten in de wereld. 

En als die langskomt om het beroemdste fagotconcert uit het repertoire te spelen, is dit een kans die je natuurlijk niet moet laten lopen. Na het fagotconcert van Mozart staan de blazers van het NNO prominent in de schijnwerpers in twee belangrijke werken uit de 20e eeuwse muziek.   

Context

Voorafgaand aan de voorstelling is er een inleiding (€5,00). De inleiding begint 1,5 uur van tevoren en duurt 60 minuten. We verzoeken je te reserveren voor de inleiding, dit kan verderop in het bestelproces (tegelijk met kaartjes). Ook is het mogelijk om later nog bij te boeken. Maar wacht hiermee niet te lang, want vol=vol.

Om te beginnen zijn de blazers van het NNO te horen in de Symfonieën van blaasinstrumenten van Stravinsky, die Stravinsky-specialisten rekenen tot zijn belangrijkste werken. Als het stuk al wordt gespeeld, dan meestal in de 1947-versie; het is dus een buitenkans de 1920-versie met een rijker samengesteld blazersensemble eens live te kunnen horen! En na Dead Elvis van Daugherty figureren de houtblazers van het orkest in duo’s in het speelse tweede deel van één van de evergreens uit het 20e eeuwse orkestrepertoire, het Concert voor orkest van Bela Bartók – en het zijn de fagotten die het bal openen.   

Kaarten kunnen tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling retour. Voor deze service brengen wij 2 euro annuleringskosten per ticket in rekening.  
 
Deze voorstelling valt onder verhuur, herkenbaar aan het label te gast. De producent van de voorstelling hanteert zijn eigen voorwaarden. De algemene voorwaarden van Schouwburg De Lawei zijn niet van toepassing op deze voorstelling. 

credits

Dirigent: Eivind Gullberg Jensen  | Fagot: Bram van Sambeek