De Heineken Ontvoering

zo 16 jun — 14.00
16 jun
14.00

De Heineken Ontvoering is geïnspireerd op de bekendste ontvoeringszaak in Nederland. 

De biermagnaat Alfred Heineken wordt in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd door vier mannen, die 35 miljoen gulden losgeld eisen. Vier jonge, op geld beluste criminelen die elkaar al van jongs af aan kennen en een hechte clan vormen, sluiten Heineken en Doderer twee weken lang op in een Amsterdamse loods.

Rutger Hauer weekend 
Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Rutger Hauer is overleden, als naamdrager van onze filmzaal en als eer aan zijn carrière, draaien we een aantal films met Rutger Hauer in de hoofdrol in onze filmzaal. 

Vaderdag
De Heineken Ontvoering wordt speciaal getoond voor Vaderdag. Maak je uitje met je vader compleet door een Bier & Borrelplank arrangement (18+) te boeken voor €12,50 tijdens het afrekenen van je kaartjes. 

Inleiding op 16 juni
Michael Helmerhorst verteld over zijn ervaring met Rutger Hauer tijdens de maak van The Last Words of Dutch Schultz, een korte film van Gerrit van Dijk en hemzelf uit 2001. Rutger Hauer sprak hiervoor de voice over van de stervende gangster Dutch Schultz in. Daarnaast besteed hij aandacht aan Rutger zijn indrukwekkende filmografie van 120 rolprenten, waaronder veel actie en genre-werk voor bijzondere films zoals The Legend of the Holy Drinker (1988) en The Mill & The Cross (2011). Michael heeft de expositie naast de Rutger Hauer filmzaal samengesteld. De inleiding begint een half uur voor aanvang van de film. Reserveer je plek tijdens het afrekenen.

€10 // CJP €8,50 // Filmpas €8 

Maak je filmbezoek compleet! In de avond kan je genieten van een plate + consumptie, dan betaal je slechts €28,- voor je filmkaartje en plate. In de middag geniet je van een heerlijke lunch voor slechts €22,- voor een filmkaartje en een lunch incl. smoothie.

Regie
Maarten Treurniet
Cast
Rutger Hauer, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Naber
Speelduur
120 min
Jaar
2011
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Er is geen pauze tijdens de film