Blade Runner: The Final Cut

vr 14 jun — 20.30
14 jun
20.30

Vier menselijk uitziende androids hebben een ruimteschip gestolen en zijn teruggekeerd naar aarde om hun schepper te vinden. De blade runner Rick Deckard moet gedwongen zijn pensioen afbreken om de androids uit te schakelen.

Los Angeles, 2019: Rick Deckard (Harrison Ford) is een 'Blade Runner': een politieagent die ingezet wordt om 'replicants' (androïden) uit te schakelen, omdat onze planeet na een gewelddadige opstand verboden terrein is voor hen. Hij wil eigenlijk stoppen, maar moet z'n baantje weer oppakken wanneer vijf replicants een ruimteschip kapen en terugkeren naar de Aarde.

Rutger Hauer weekend 
Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Rutger Hauer is overleden, als naamdrager van onze filmzaal en als eer aan zijn carrière, draaien we een aantal films met Rutger Hauer in de hoofdrol in onze filmzaal.

Inleiding op 16 juni (let op, dus niet op de dag van de filmvertoning)
Michael Helmerhorst verteld over zijn ervaring met Rutger Hauer tijdens de maak van The Last Words of Dutch Schultz, een korte film van Gerrit van Dijk en hemzelf uit 2001. Rutger Hauer sprak hiervoor de voice over van de stervende gangster Dutch Schultz in. Daarnaast besteed hij aandacht aan Rutger zijn indrukwekkende filmografie van 120 rolprenten, waaronder veel actie en genre-werk voor bijzondere films zoals The Legend of the Holy Drinker (1988) en The Mill & The Cross (2011). Michael heeft de expositie naast de Rutger Hauer filmzaal samengesteld. De inleiding begint een half uur voor aanvang van de film. De inleiding is los bij te boeken door contact op te nemen met de kassa via 0512-335050.

€10 // CJP €8,50 // Filmpas €8 

Maak je filmbezoek compleet! In de avond kan je genieten van een plate + consumptie, dan betaal je slechts €28,- voor je filmkaartje en plate. In de middag geniet je van een heerlijke lunch voor slechts €22,- voor een filmkaartje en een lunch incl. smoothie.

Regie
Ridley Scott
Cast
Harrison Ford, Rutger Hauer en Sean Young
Speelduur
116 min
Jaar
2007
Land
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Taal
Engels
Ondertiteling
Nederlands
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Er is geen pauze tijdens de film

De film speelt zich af in een dystopisch Los Angeles in 2019. De wereld is door vervuiling en overbevolking in verval geraakt. De mens is de (nabije) ruimte gaan koloniseren. Om het leven in mensonvriendelijke omgevingen mogelijk te maken en om mijnen op hemelobjecten te ontginnen, zijn androïden ontwikkeld. De Tyrell Corporation heeft onder het motto 'Menselijker dan de mens' de meest geavanceerde androïden geproduceerd. Deze zogenaamde replicanten ('to replicate' is vermeerderen, kopiëren, reproduceren) van de Nexus 6-generatie zijn nauwelijks van mensen te onderscheiden en worden dan ook genetisch geconstrueerd.