Gastvrij Fryslân ‘on the job opleidingen’  

Een opleiding volgen in de omgeving van Drachten?  
Een opleiding volgen waarbij je meteen aan de slag kan op de werkvloer? In een sector waar een baan gegarandeerd is? Dan is een opleiding van Gastvrij Fryslân iets voor jou! 

Met de opleidingen van Gastvrij Fryslân bieden wij een aanvulling op reguliere bol-en bbl-opleidingen. ‘On the job’ betekent dat je bijna niet meer naar school gaat en volledig bij Schouwburg De Lawei, Van der Valk Hotel Sneek en restaurant De Pleats in Burgum wordt opgeleid met begeleiding van docenten vanuit Firda (ROC Friese Poort & Friesland College).  

Hoe ziet dat er dan uit?  
De hub Drachten biedt jou een inspirerende leeromgeving. Je draait iedere periode mee in één van de bedrijven en onder begeleiding van de leermeesters en docenten kun je vooral bezig met je opleiding. Ter aanvulling op je opleiding zul je ook andere bedrijven uit de sector bezoeken in de regio.  

Dit houdt in dat je verschillende leervormen krijgt aangeboden, zoals: coaching gesprekken met docent, algemene vakken zoals: Nederlands, rekenen, Engels of Duits en diverse inspiratie workshops bij andere bedrijven in de buurt. Zo maak je kennis met de verschillende horecabedrijven en ontdek je wat nu echt bij jou past. De lessen worden zoveel mogelijk toegepast in de praktijk. 

Daarnaast werk je op locatie mee zodat je vanaf dag één praktijkervaring opdoet. We kiezen samen de meest passende leervorm op basis van jouw leerdoelen. 

Je hebt wekelijks twee dagen praktijk en twee leerdagen (Schouwburg De Lawei is jouw leerlokaal). Ook volg je één keer in de vijf weken veen workshop bij een ander bedrijf in de sector.  

Je kunt kiezen uit de volgende opleidingen:        

  • Zelfstandig werkend kok (BOL niveau 3)
  • Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw (BOL niveau 3)
  • Manager/ondernemer Horeca (BOL niveau 4)

Doorstroom 
Heb jij een niveau 2 of 3 opleiding afgerond en wil je graag nog een diploma op een hoger niveau behalen? Ook voor doorstromers zijn er in deze opleidingsvariant mogelijkheden!       

  • Je krijgt energie door te doen  
  • Je wilt graag zelf je opleiding (deels) vormgeven samen met de ondernemers en docenten.  
  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor je eigen ontwikkeling.
  • Je staat te popelen om direct aan de slag te gaan op de werkvloer.  
  • Je ziet jezelf al helemaal werken in de wereld van hospitality en dus ook bij één van de bedrijven uit deze hub.

Onderstaand zou je optioneel kunnen toevoegen wanneer de datum van de nieuwe beleefdag bekend is. 

Beleefdag | 15 juni
Ervaren hoe het is om student te zijn bij Gastvrij Fryslân? We organiseren regelmatig beleefdagen. 

Update: Wegens onvoldoende belangstelling gaat de Beleefdag niet door.

Deze dag begint om kwart voor 10 met een ontvangst bij de Schouwburg De Lawei. Daarna is het tijd voor een mini workshop en een rondleiding. Vervolgens gaan we met z’n allen naar van der Valk, hotel Drachten. Hier gaan we gezamenlijk lunchen en hebben we ook een mini workshop voor jullie georganiseerd en vertelt de general manager jullie meer over het hotel en de keten. Als laatste gaan we met z’n allen op pad naar Burgum om ook nog een kijkje te nemen bij restaurant De Pleats. 

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor een beleefdag.

Aanmelden voor de opleiding 
Ben je enthousiast? Opleiden voor een opleiding van Gastvrij Fryslân in de hub Drachten doe je via de website van ROC Friese Poort of klik je hier!