De voorstelling Boys won't be boys is op zoek naar mensen uit Drachten en omstreken om hun verhaal te delen in het theater!

Boys won't be boys is een landelijk theater project waarin allerlei verschillende mensen zich op een kunstzinnige manier uitspreken over hun relatie tot mannelijkheid. Bijvoorbeeld een jonge vader die de band met zijn eigen vader onderzoekt, een a-seksuele jongen die iets zingt, een barman die over zijn angsten vertelt, een transman over zijn transitie, een bouwplaats manager over zijn kledingstijl enz. We willen laten zien hoe verschillend mannen zijn en hoe we de ruimte vinden om onszelf te zijn. We vinden dit een belangrijk geluid in deze tijd.

Komende weken gaan we in Drachten aan de slag met een lokale versie van de voorstelling, omdat we benieuwd zijn naar jullie lokale verhalen en daar een podium aan willen geven. Deze lokale versie spelen we op 29 februari in Schouwburg De Lawei. Er is ruimte voor professionele performers en voor amateurs, voor jong en oud, voor beginner en gevorderde, voor man, vrouw, homo, hetero, bi, trans, non-binair, kortom voor iedereen.

In dit project word je door het Boys won’t be boys team begeleid om een korte act/performance/uiting te maken van wat jou bezig houdt of inspireert rondom de thema's gender, seksualiteit, hokjes denken en mannelijkheid. Samen vormt dit één groot kunstwerk/voorstelling die we aan het publiek presenteren.

Spelers kunnen zich aanmelden door dit formulier in te vullen. Meld je aan voor 20 oktober 2023.