CultuurKaravaan De Swetten - 11 juni

De Swetten Drachten
Festivalterrein De Utwyk
16.00 uur - 19.00 uur

Toegang: Gratis

De Utwyk verandert 11 juni in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca. Ontmoet je buren en geniet samen van cultuur.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
16.00 uur - 16.30 uur Muziek Calidus
16.30 uur - 17.10 uur Theater Garage TDI - Dag en Nacht (vanaf 6 jaar)
17.10 uur - 17.50 uur Muziek Gurbe Douwstra
17.45 uur - 18.15 uur Muziek Groove Factory
18.15 uur - 19.00 uur Muziek Kings Of Diamonds

Doorlopend tussen 16.00 en 19.00 uur: Gedicht op maat door dichters uit Smallingerland: Bram Zielman, Laura Greengarden en Mark Spijkers, Voorlezen voor de allerkleinsten met Tomke, DADA in stijl collage workshop, Kunstexpositie van makers uit Smallingerland, Knipgedichten knutselen, Springkussen en nog veel meer!


Calidus

Calidus is een band van broers en vrienden, en dat stralen ze uit zodra ze op het podium stappen. Ze zijn een 100% independent pop/rock band herkenbaar aan een zweverig geluid en meeslepende melodieën in een pop/rock jasje. Een shimmerende gitaar, heldere piano klanken, creatieve drums en een unieke zang vormen het repertoire waar ze nu mee optreden. Calidus grijpt de aandacht van alle luisteraars met een moede mix van popnummers, ballades en energieke rock songs en weet de aandacht vast te houden door het opbouwende karakter van de tracks en het verhaal wat verteld wordt door de muziek.

Garage TDI - Dag Nacht (6+)

Vandaag is de laatste dag dat de zon schijnt: vanavond gaat hij onder en komt hij nooit meer op! Dat hebben Philip en Joost tenminste van horen zeggen. Daarom rijden zij vandaag in hun supersonische Zonmobiel naar de horizon om de zon te redden. Dus geen paniek! Ze steken er gewoon een stokje voor, of onder, of ze binden hem vast en vangen hem op. Philip en Joost zijn nergens bang voor. Toch?

Dag Nacht is een muziektheatervoorstelling op wielen, voor op het schoolplein en op festivals, die de mensheid gaat redden van het eeuwige duister.

Gurbe Douwstra

Gurbe Douwstra heeft eigenlijk zijn hele leven wel de muziek als zijn grote passie gehad. Vandaag de dag werkt hij, naast zijn solo-carrière, ook samen met de singer/songwriters Marcel Smit en Piter Wilkens. Gedrieën brengen zij al een aantal jaren een steeds wisselend liedjesprogramma onder de titel 'Frisicana', met een mix van eigen Friestalig repertoire en liedjes in het Engels van artiesten die hen geïnspireerd hebben.

In 2020 kwam Gurbe Douwstra voor het eerste met een avondvullend theater-liedjesprogramma. Met als titel 'TePlak' maakt hij een muzikale levensreis, op zoek naar hoe en wanneer je nu eigenlijk in dit leven 'teplak', op je plek bent. 

 

Groove Factory

In samenwerking met de Swetten’s eigen muziekwinkel The Groove Factory en haar muziekopleiding Op Maat presenteren we The Groove Stage. Hét podium waar leerlingen van The Groove hun eigen geschreven songs, veelal voor de eerst keer, presenteren aan publiek!  

Kings Of Diamonds

Ze stonden al op festivals waar acts als Kensington, Douwe Bob, Miss Montreal en BLØF ook stonden en overal gaat het dak eraf! Deze jonge honden, bedwongen door een geweldige frontvrouw komen uit Friesland, maar zijn klaar om heel Nederland plat te spelen!

De cover cliché’s, maar ook de nieuwe top40 hits, allemaal met een rock sausje. Alles komt in een hoog tempo voorbij, waardoor het niet anders kan, dan dat het dak eraf vliegt!

Are you ready?!