Mohamed Yusuf Boss

storm: X_Yusuf_Boss

Toban
za 11 jan — 20.30
11 jan
20.30
  • 11 jan
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Een dansante reis door de complexe gelaagdheid van ongelijkheid van kansen.

Toban van choreograaf Mohamed Yusuf Boss neemt je mee op een reis door de complexe gelaagdheid van ongelijkheid van kansen. In zijn nieuwste creatie verkent hij het idee dat je altijd kunt zijn wie je wilt zijn, maar dat krachten van buitenaf dit streven kunnen beperken en vormgeven. De choreografie ontstond uit verhalen van Mohamed, de performers en alle jongeren die deelnamen aan het project Hidden, een culturele uitwisseling tussen Groningen en Katlehong in Zuid-Afrika. 

Stormavond

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Na afloop van de voorstelling is er een gratis nagesprek.

Een getalenteerde cast van zes dansers – drie uit Nederland, drie uit Zuid-Afrika – brengt deze verhalen tot leven op het podium. X_YUSUF_BOSS nodigt je uit om deel te nemen aan een intieme verkenning van wat het betekent om niet tot de dominante groep te behoren en de impact ervan op het leven van vandaag en de generaties van morgen. Zo wordt deze voorstelling niet alleen een showcase van virtuositeit, maar ook een stem van verzet en veerkracht.

credits

regie en choreografie: Mohamed Yusuf Boss | dramaturgie: Merel Heering | muziek: Rik van den Heuvel | dans: Shara Maaskant, Ser Sebico, Ada Daniele, Thato Qofela, Abel Vilakezi en Kgadi Motsoane | scenografie: André Pronk | kostuumontwerp: Omar Munie

www.xyusufboss.nl