Anna Perger

Blond & Cynisch

Circusnachten
wo 18 dec — 20.30
18 dec
20.30
  • 18 dec
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Magisch-realistische ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen.

Circusnachten is een magisch-realistische voorstelling over Fere, een wereldberoemde trapezeartieste met vleugels. Althans, dat beweert ze. Journaliste Jack Walser wil haar ontmaskeren tijdens een interview voor haar serie De Grootste Oplichters ter Wereld. Maar wanneer Jack Fere’s kleedkamer binnenstapt blijkt haar ratio niet bestand tegen de legendarische verhalenverteller die Fere is. Ze pakt Jack volledig in, waarop die zich bij het circus aansluit. Wat volgt, is een wonderlijke reis naar plekken die onze verbeelding te boven gaan.

Blond & Cynisch is een drietal sterke fysieke spelers met veel gevoel voor humor, zoals schreef Theaterkrant naar aanleiding van hun vorige voorstelling. Met de bewerking van het boek van Angela Carter brengt het gezelschap een ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen. Want verhalen bepalen onze toekomst, of ze nu waar zijn of niet.

Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen tonen zich sterke fysieke spelers met veel gevoel voor humor.

Theaterkrant over hun vorige voorstelling Commedia dell’FAUX

credits

concept, tekst en spel: Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, naar het boek van Angela Carter | eindregie: Jessie L’Herminez | dramaturgie: Kyra Mol | scenografie: Calle de Hoog | schrijfbegeleiding: Jibbe Willems

www.blondencynisch.nl