Erik Franssen

Theatergroep De Jonge Honden

De staatsgreep
do 14 nov — 20.30
14 nov
20.30
  • 14 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Bloedstollende reconstructie van een omstreden geschiedenis rond de Soldaat van Oranje.

Met De Staatsgreep brengt Theatergroep De Jonge Honden een bloedstollende reconstructie van een onbekende en omstreden geschiedenis. Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema was tijdens de Tweede Wereldoorlog bereid zijn leven te geven voor herstel van de democratie in Nederland. Na diezelfde oorlog hielp hij met een groep vooraanstaande figuren die democratie bijna om zeep omdat hij de dekolonisatie van Nederlands-Indië ongrondwettig vond. Toen zelfs koningin Wilhelmina niet ontvankelijk bleek voor hun zorgen, leek deze groep nog maar één uitweg te zien: een staatsgreep. 

Boek een Saturday Night Fever diner bij voor € 35,00. Deze voorstelling heeft een Saturday Night Fever diner vanwege de voorstelling Saturday Night Fever.

De Staatsgreep is een politiek drama in de stijl van een film noir, over de wens om alles hetzelfde te houden in tijden die veranderen. We zien Mathilde van Schaik, die op het hoofdkantoor van de pas-opgerichte PvdA werkt. Tijdens een toevallige ontmoeting met Hazelhoff Roelfzema komt ze een complot op het spoor. In haar onderzoek naar deze mogelijke staatsgreep stapelen de bewijsstukken zich op en raakt ze langzaam verstrikt in een web van vermoedens en mogelijke gebeurtenissen.

credits

Regie en scenografie: Jolmer Versteeg | Tekst: Wessel de Vries | Spel: Yari van der Linden, Pip Lieke Lucas, Piet Kooij en Ali Zijlstra | Muziek: Sebastiaan Flier en Fleur Dikken | Kostuumontwerp: Hanne Pierrot | Dramaturgie: Maarten Bos | Decorontwerp, geluid en licht: Einstein Design