Diederick Bulstra

George & Eran Producties

Je mag ook niks meer zeggen
vr 22 nov — 20.30
22 nov
20.30
  • 22 nov
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Met veel humor en vaart balanceren op het dunne koord van elkaars grenzen. 

Je mag ook niks meer zeggen is een actuele, persoonlijke stand-up-theatervoorstelling over verschuivende grenzen. Over nieuwe woorden en oude gebruiken. Over twee jongens, Jonata en Eran, van verschillende afkomst en over generaties die op zoek gaan naar een veilig looppad door dit moderne mijnenveld.

Met veel humor en vaart balanceren ze op het dunne koord van elkaars grenzen en die van een veranderende maatschappij. De ene stap voorzichtig voor de ander zettende. Voorzichtig. Adem in, adem uit. Kijk waar je loopt. Want een misstap is zo begaan… 

Achter George & Eran gaan de Syrische Nederlander George Elias Tobal en de Joodse Hollander Eran Ben-Michaël schuil. Ze voeren zelfgeschreven stukken op als George & Eran worden racisten en De brieven van Mia met de bedoeling een menselijk gezicht te geven aan grote thema’s. Zo proberen ze grip te krijgen op brandende en soms abstracte kwesties en gebeurtenissen, thema’s die ons dagelijks leven binnendringen en ons bewust of onbewust beïnvloeden. 

credits

tekst en spel: Eran Ben-Michaël | spel en muziek: Jonata Taal