Mark Engelen

storm: Wat we doen

The city she loves me
do 06 mrt — 20.30
06 mrt
20.30
  • 06 mrt
    20.30
    Kleine zaal (vrije zit)

Theater over film rond de vraag: wat is een stad zonder jongeren?

Stel, op een dag besluiten alle jongeren in de stad om te vertrekken. Wat is de stad zonder hen? In The City She Loves Me gaan drie jongeren met drie ervaren filmmakers aan de slag met dat thema. Terwijl ze samen in de writers room aan het script werken, komen ze erachter dat ze allemaal een heel ander beeld hebben van jongeren, van opgroeien en van de stad. Langzaam beginnen scènes uit de film en de gesprekken aan tafel door elkaar te lopen. 

Stormavond 

Als het STORMt in De Lawei dan zijn er professionele makers in huis die wellicht minder bekend zijn, maar die beslist (aanSTORMend) talentvol zijn. Het zijn de theater- en dansmakers van nu.

Er is een gratis nagesprek na afloop van de voorstelling.

De voorstelling wordt gemaakt met drie acteurs, die zowel de filmmakers als de jongeren spelen. Ze springen op een hilarische manier heen en weer tussen het volwassen perspectief en de jonge ogen, tot je je gaat afvragen wie nu precies wat zegt en vooral wat waar is. 

The City She Loves Me, theater over film met een toefje film aan het einde, is het vervolg op Angry Young Men (Scherpe dialogen, overtuigend spel en geïnspireerde urban tracks, schreef Theaterkrant) en So Far So Good, maar ook te begrijpen als je die niet gezien hebt.

credits

tekst en regie: Floris van Delft | spel: Mees Hilhorst, Laurien van Rijswijk, e.a.