Paulina Matusiak & Gregor Servais

Duda Paiva Company

Roodkapje in Amazonia, 6+
zo 16 mrt — 14.00
16 mrt
14.00

Het spannende vervolg op Kinderen van het Verdwenen Woud.

Duda Paiva Company wekt met poppen, dans en muziek de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. In Roodkapje in Amazonia worden Yara en Barnabe door hun grootmoeder het regenwoud ingestuurd om eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden en ontmoet Barnabe de nachtelijke wezens van het woud.

Na afloop mag iedereen het podium op om een selfie te maken met de poppen. Ook kun je al je vragen afvuren op de acteurs.

In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company wordt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games met levensgrote poppen, dans en muziek tot leven gewekt.

In het meeslepende, fantasierijke Roodkapje in Amazonia worden Yara en Barnabe door hun grootmoeder het regenwoud ingestuurd om eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden en Barnabe verdwaalt. ‘s Nachts ontmoet hij wezens, die zich overdag niet laten zien. Door hen te volgen, leert hij hun verhalen kennen. Zo ontdekt hij dat zijn grootmoeder door haar manier van landbouw bedrijven als slechterik wordt gezien.

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt poppenmagiër Duda Paiva een voorstelling over de wijsheid en magie van inheemse volken, hun relatie met de natuur en de oerkracht van samenwerken.

Magische dieren uit het regenwoud betoveren het publiek.

Theaterkrant over ‘Kinderen van het Verdwenen Woud’

credits

concept en regie: Duda Paiva | poppen: Duda Paiva en André Mello | spel: Joke Eijkenboom en Christiaan Koetsier of Fleur Koks en Alex Brouwer | dramaturgie: Kim Kooiman