Carl Lessard & Peter Graham

Kalabanté

Afrique en Cirque
za 07 dec — 20.00
07 dec
20.00
  • 07 dec
    20.00
    Grote zaal

Overweldigende acrobatiek vol kracht, behendigheid, energie en levensvreugde.

Een bezoek aan Kalabanté betekent een enerverende, spannende reis naar het Afrikaanse continent, vol acrobatiek van de bovenste plank, innovatieve choreografieën en kleurrijke ritmes. Afrique en Cirque, de nieuwste show van Yamoussa Bangoura, haalt inspiratie uit het dagelijkse leven in Guinee en is een ode aan de schoonheid, jeugdigheid en kunstzinnigheid van de Afrikaanse cultuur.

Deze voorstelling is één van onze zelfverkozen highlights van het seizoen! Deze worden geselecteerd door de programmeur, simpelweg omdat ze extra bijzonder zijn.

Het is een kleurrijke show die verder gaat dan het decor, de kostuums en de enscenering, maar waarbij elk theater een aardbeving van zes op schaal van Richter te wachten staat door de opgewekte energie. Kom en geniet van de kracht, behendigheid en levensvreugde van jonge Afrikanen en zie hoe de acrobaten de zwaartekracht aan hun laars lappen bij het bouwen van verschillende menselijke piramides. Allemaal op de hedendaagse klanken van Afro Jazz, percussie en de kora, een oorspronkelijk inheems snaarinstrument uit West-Afrika.