Piek

Waterlanders

Randy Fokke, Paul R. Kooij, Jip Smit e.a.
vr 08 nov — 20.00
08 nov
20.00
  • 08 nov
    20.00
    Grote zaal

Messcherp polderdrama, gespeeld door een topcast. 

De samenwerking tussen schrijver Koen Caris – winnaar van de Hebban Debuutprijs 2022 – en regisseur Hanneke Braam levert het ene na het andere toneelpareltje (op Bonita Avenue). Voor het spannende familiedrama Waterlanders komt Caris met een eigen tekst, over een dorp dat geteisterd wordt door water.

Als in de tuin van een familie na de zoveelste overstroming een drenkeling aanspoelt, komen de onderlinge verhoudingen op scherp te staan. Moeder Sofie raakt geobsedeerd door de jongen, wat een kloof tussen de gezinsleden tot gevolg heeft. Intussen drijft puberzoon Kees steeds verder af. Hoe vinden ze elkaar terug te midden van deze turbulentie? 

Het messcherpe polderdrama kijkt als een spannende serie, waarbij op herkenbare wijze wordt getoond hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met oprukkend water. Gespeeld door een topcast met onder anderen Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit. 

Over (scenario en regie van) ‘Bonita Avenue’: Het is knap van regisseur Hanneke Braam en bewerker Koen Caris dat zij de roman, met die duizelingwekkende kettingreactie van verhaallijnen, flashbacks en flashforwards, tot één drama hebben samengebald.

Theaterkrant

credits

tekst: Koen Caris | regie: Hanneke Braam | spel: Randy Fokke, Paul R. Kooij, Jip Smit, Koen van der Molen en Alexander De Maere