De Fee van Folgeren

 

 

 • 23 dec
  -
  30 dec
  Speeldata
  • 23 dec
   19.00
   première
   Roel Oostrazaal
  • 26 dec
   14.00
   Roel Oostrazaal
  • 26 dec
   19.00
   Roel Oostrazaal
  • 27 dec
   19.00
   Roel Oostrazaal
  • 28 dec
   14.00
   Roel Oostrazaal
  • 28 dec
   19.00
   Roel Oostrazaal
  • 29 dec
   19.00
   Roel Oostrazaal
  • 30 dec
   19.00
   Roel Oostrazaal

Over de voorstelling

Het leven van familie De Vries van Vreewijk is nogal chaotisch. Vader Yde staat er sinds de dood van zijn vrouw Emma praktisch alleen voor. Zijn zeven kinderen zijn tamelijk onhandelbaar, ze staan bekend onder de naam De Bende van Vreewijk. Het is niet verwonderlijk dat geen enkele kinderjuffrouw het in dit gezin lang uithoudt. Tot overmaat van ramp moet vader binnen een maand een huwelijkspartner vinden, omdat hij anders zijn villa kwijt zal raken en daarmee ook zijn gezin. Dan verschijnt ineens de magische Matilda Tevree. Zal het haar lukken het gezin te redden?

De Fee van Folgeren is gebaseerd op de boeken Nurse Matilda van Christianna Brand uit 1964. Voor Wilma Hoornstra en Paul Passchier dienen de boeken nu als inspiratie voor hun zesde familievoorstelling in De Lawei. Regionaal amateurtalent, ondersteund door een professioneel productieteam, zal de komende kerstperiode De Fee van Folgeren bewerken tot een echte familiemusical.  

Chaos in de artiestenfoyer met de Bende van Vreewijk! 

Ben jij een bengel en haal jij wel eens streken uit? De kinderen van de gruwelijke bende van Vreewijk houden wel van kattenkwaad uithalen. Met ondeugende fratsen hebben zij de repetities van de kerstmusical verstoord . De bende laat met hun opstandige gezang en het vastknopen van de castleden wel even zien wie ze zijn. Totdat opeens de deur open gaat… Het is de magische juf Matilda en ze komt langs met een boodschap. Luister je mee?  

Kleur jij mee?

Kleur de kleurplaat van De Fee van Folgeren in en maak kans op vrijkaarten voor een geweldige avond voor het hele gezin bij de kerstmusical! Vul op de achterkant van de kleurplaat het formulier je gegevens in. Je kan de kleurplaat inleveren tot en met maandag 12 december. De winnaar krijgt op dinsdag 13 december bericht. Wij zijn heel benieuwd naar je mooie tekening!

 

pssst... op zoek naar kattenkwaad?

Kijk dan onderstaande video waarin de cast elkaar laat schrikken! Wil je kattenkwaad met ons delen gebruik de #bendevanvreewijk. 

Een kijkje achter de schermen