Scenograaf en vormgeefster Caroline van de Meent is het gezicht achter het decor van de familiemusical De Fee van Folgeren, de kerstproductie van Schouwburg De Lawei. ‘’Het was voor mij een nieuwe uitdaging. Ik heb veel theaterdecor gemaakt, maar nog niet voor een musical. Ik ben heel benieuwd hoe alles eruit komt te zien in zijn geheel tijdens de voorstelling.’’ 

 

In gesprek met Caroline van de Meent 
Scenograaf en vormgeefster Caroline van de Meent is het gezicht achter het decor van de familievoorstelling De Fee van Folgeren, de kerstproductie van Schouwburg De Lawei. Ze ontwerpt en bouwt eigen decors voor theaters en festivals. Vorig jaar en dit jaar heeft Caroline voor de kerstaankleding van De Lawei gezorgd. Vanuit het ontwerpen van de kerstaankleding is ze gevraagd om het decor te maken voor de kerstmusical.  

Inspiratie voor de familievoorstelling 
Afgelopen zomer is Caroline begonnen met het ontwerpen voor De Fee van Folgeren. Na het lezen van het script, wist ze dat er veel verschillende scènes voorkomen die zich afspelen op verschillende locaties. Ze kwam al gauw op het idee om een groot poppenhuis te creëren. Het poppenhuis heeft een uitklap systeem, waarmee het soepel te verplaatsen is en waarmee andere locaties gecreëerd kunnen worden. In haar eigen werkplaats in Groningen klust Caroline aan haar stukken. Caroline is voornamelijk houtbewerkster. Af en toe huurt ze vrienden in om laswerk te doen. Ze vindt het fijn om af en toe klusjes aan haar vrienden door te geven, omdat zij op die manier ook aan het werk blijven. Voor het bouwen van het decor van de familievoorstelling werkt ze samen met vormgeving stagiaire Kira Dakilwadjir.  

Zweefmolen
In de grote foyer komt van 23 tot en met 30 december een zweefmolen te staan voor kinderen. Caroline heeft de zweefmolen ingehuurd als onderdeel van de kerstaankleding. De zweefmolen komt namelijk ook terug in de kerstvoorstelling, waarvoor ze een mini zweefmolen heeft gemaakt. Caroline is heel benieuwd naar hoe alles op het toneel tot zijn recht komt. ‘’Het was voor mij een nieuwe uitdaging. Ik heb veel theaterdecor gemaakt, maar nog niet voor een musical. Ik ben heel benieuwd hoe alles eruit komt te zien in zijn geheel tijdens de voorstelling.’’ 

De Fee van Folgeren is te zien van 23 t/m 30 dec in De Lawei. Meer informatie en het kopen van kaarten kan via: www.lawei.nl/defeevanfolgeren. 

 


Liefde voor het theater 

Haar interesse voor het theater is ontstaan toen zij voor haar opleiding (ruimtelijk vormgever bij het Noorderpoort College) stage liep bij het Noord Nederlands Toneel in Groningen. Ze kwam door haar stage terecht bij het Jonge Harten Festival en volgde daarna het vak scenografie bij Minerva, waar haar passie om te ontwerpen voor het theaterveld zich heeft gevormd. Caroline is niet bang om zichzelf voor de leeuwen te gooien en met die instelling nam zij stapsgewijs opdrachten aan voor voorstellingen, festivals en tentoonstellingen. Zo heeft ze onder andere werk geleverd voor Museum Belvedère en Festival Noorderzon.