Boris Stokman
Familievoorstelling
In deze feelgood-kerstmusical worden alle rollen gespeeld door noordelijk amateurtalent. Na maanden voorbereiding en hard werken onder leiding van een professioneel team, zetten zij een prachtige klassieker neer. De jaarlijkse familievoorstelling van De Lawei is een begrip in Noord-Nederland. Onder de noemer De Lawei Producties zorgt De Lawei ieder jaar voor een hartverwarmende voorstelling voor jong en oud(er). En dan hebben we het niet alleen over de publieksdoelgroep, maar ook over de medewerkers van de voorstelling. Een echte familievoorstelling voor, door en over Drachten.
Theater Na de Dam
Tijdens Theater Na de Dam spelen op 4 mei, na de dodenherdenking, gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen in het hele land, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de Tweede Wereldoorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu. Zo ook in Drachten. Sinds 2018 doet De Lawei mee aan dit bijzondere project. Met jonge, bevlogen Friese makers wordt gewerkt aan een betekenisvol verhaal, passend bij de geschiedenis én het heden van Smallingerland.
KidsFestival
In de schoolvakanties (m.u.v. de zomervakantie) organiseert De Lawei al jaren het KidsFestival. Kinderen en ouders weten dat ze in die weken bij ons moeten zijn voor een uitgebreid, speels programma. We organiseren voorstellingen, films, theaterworkshops, dance camp, kinder-kunst-routes, kookclinics, free-running, een proeverij met instrumenten, vlogcursus en nog veel meer. In de programmering kijken we naar aanbod voor verschillende leeftijden, maar ook naar een variatie in kunstdisciplines. Ook besteden we aandacht aan een balans in kijken (voorstellingen, films, kunst) en doen (workshops, clinics, rondleidingen).
Hutspot
Wij Nederlanders zijn dol op onze Hutspot. In De Lawei wordt de Hutspot net iets anders opgediend: docenten van De Lawei werken samen met spelers en collega’s van buitenaf. Hutspot is een discipline-overstijgende avond in De Lawei. Deze unieke ingrediënten vormen samen een bijzonder recept. Meerdere genres samen in één hutspot. Hutspot vindt vaker per jaar plaats en verschilt per editie van makers en inhoud. Van muziek tot theater, dans, beeldende kunst of alles tegelijk. Kom kijken, luisteren en laat je verrassen. 
Theaterkamp
Het Theaterkamp is vier dagen lang genieten van- en leren over theater, zowel voor als achter de schermen. De deelnemers worden volledig ondergedompeld in de schouwburg. Ze blijven zelfs slapen in De Lawei, om 24/7 de theatersfeer en -geschiedenis in te ademen. Professionele vakmensen uit de theaterwereld geven lessen en coachen de deelnemers.  Tijdens het theaterkamp gaan drie groepen van tien jongeren aan de slag met theater maken. Elke groep bestaat uit vier acteurs, twee vormgevers, twee technici en twee muzikanten. Theaterkamp Ratatouille is een samenwerking tussen Het Achterland en Schouwburg de Lawei.