Het Wonder van het Elfenbankje

  • 22 dec
   19.00 - 21.10
   Roel Oostrazaal
  • 23 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal
  • 26 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal
  • 27 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal
  • 28 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal
  • 29 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal
  • 30 dec
   14.00 - 16.10
   Roel Oostrazaal

Over de kerstmusical

Billie groeit als mensenkind op tussen de elfen en de Kerstman. Door zijn enorme lengte en compleet ontbrekende vaardigheid om speelgoed te maken of ander elfenwerk te doen, ziet hij op een dag de waarheid onder ogen: hij hoort niet thuis in het ijzig koude Lapland. Billie keert terug naar zijn geboorteplaats Drachten om op zoek te gaan naar zijn echte ouders. Tijdens de zoektocht ontdekt Billie dat zijn ouders elkaar hebben ontmoet op het Elfenbankje en dat zijn vader inmiddels op de stoutlijst van de Kerstman staat. Billies halfbroertje gelooft helemaal niet meer in de Kerstman, net als heel veel andere mensen in Drachten.

Gaat het Billie lukken om zijn nieuwe familie voor zich te winnen en de magie van Kerstmis weer bij de mensen terug te brengen? En krijgt Billie het voor elkaar om iedereen in Drachten samen te laten zingen?   
 
Het Wonder van het Elfenbankje is een hilarische maar ook ontroerende familievoorstelling. Het is een modern feelgood sprookje waarbij óók de volwassenen in het publiek zich weer even kind voelen. De voorstelling wordt uitgevoerd door 21 amateurtalenten uit Noord-Nederland. De cast staat onder leiding van een professioneel team. Het is de zevende avondvullende voorstelling die Paul Passchier en Wilma Hoornstra maken voor De Lawei.     

Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Knutselen 

Kom je tussen 23 tot en met 30 december naar de voorstelling? Dan is er voor de voorstelling de gelegenheid om gezellig te komen knutselen.  

 

Maak kennis met de cast 

Maak kennis met de cast van Het Wonder van het Elfenbankje! 

In gesprek met

Repetities

Op zondag 17 september kwam de cast voor het eerst samen voor de eerste scriptlezing. Uiteraard is deze speciale dag gevierd met taart. Inmiddels is de eerste repetitie geweest en komt de cast elke zondag bij elkaar om te repeteren. 

Online challenge 

Zing jouw favoriete kerstlied, verspreid het kerstgevoel en win 4 vrijkaarten voor de kerstmusical Het Wonder van het Elfenbankje! Zing samen met je vrienden of familie jullie mooiste kerstlied en deel deze met ons op social media via #elfenbankje.

De prijs is voor maximaal 4 personen. De winnaars worden bekend gemaakt op 15 december De vrijkaarten zijn niet geldig voor de première op vrijdag 22 december

Tuindorado 

In de kerstmusical Het Wonder van het Elfenbankje verschijnt het wonderlijke Elfenbankje op heel veel plekken: het staat in het Reidingpark in Drachten, het steekt de ijzige Oostzee over en is te vinden bij het plaatselijke tuincentrum... Kun je niet wachten tot kerst? Waan je al helemaal in de kerstsferen bij Tuindorado, kom de vingerpoppetjes knutselen op 12 november van 13.00-17.00 uur of kom kijken naar een exclusief optreden van de cast op 2 december van 13.00-16.00 uur.  


 

Bouwplaat

Knip en knutsel je eigen vingerpoppetje van Billie de elf en ijsbeer Simon in elkaar. Bedenk en speel daarna hun volgende avontuur na! Deel deze met ons op social media via #elfenbankje en maak kans op vrijkaarten voor het hele gezin. Klik op de bouwplaat en print deze uit. De winnaar wordt op 6 december bekend gemaakt. 

Voor meer inspiratie om te beginnen met je eigen vingerpoppetjes kun je onderstaande video bekijken. Volg de tutorial en knutsel met ons mee! 

Avonturen van ijsbeer Simon en elf Billie

Bekijk hier één van de avonturen van Billie de elf en ijsbeer Simon!