WEI

Voor alle creatieve geesten tussen 14 en 29 jaar: duik in de wereld van theater bij De Lawei. Sluit je aan bij WEI en geniet voor maar €10 van inspirerende voorstellingen. Maak van je weekend een cultureel avontuur! 

 

 

Voor een donnie naar het theater

Ben je tussen de 14 en 29 jaar? Dan kun je met WEI voor maar €10,- naar een speciaal geselecteerd aantal voorstellingen in De Lawei. Ons panel van de Theaterkijkers maakt elke maand een selectie van de meest toffe, gekke, must-see voorstellingen uit ons grote aanbod. Cabaret, muziek, toneel, dans, show het kan van alles zijn. Laat je verrassen en ontdek hoe leuk een avondje theater kan zijn! Op deze page vind je het aanbod van de komende maanden.

Leuk en aardig allemaal, maar hoe krijg ik die korting? Klik hier en volg het stappenplan. Easy!

So Far So Good | 16 NOV
So far so good is een opzwepende mix van theater en dans over framing en polarisatie. De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Wie zijn die jongeren die daar hangen? Waarom zijn ze daar? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? Is het verveling? Woede over hoe de samenleving naar hen kijkt? Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?
Stormram | 23 NOV
Stormram is een nieuw concept dat afgelopen seizoen voor het eerst langs verschillende theaters in Noord-Nederland trok met een double bill. In dit dubbelprogramma maak je kennis met nieuw werk van een al bekende professionele theatermaker en van een aanstormend talent, beiden met hun wortels in Drenthe, Friesland of Groningen. Met ShELFISH en Erik de Boer.
De avond is ongemak | 30 NOV
De avond is ongemak is een verstikkend en schrijnend verhaal, opgeschreven in buitengewoon beeldrijk proza. Elke zin is een klein kunstwerkje. De theaterbewerking wordt op prachtige wijze verwezenlijkt door schrijver Jibbe Willems en regisseur Nina Spijkers, twee van de meest talentvolle theatermakers van dit moment. Samen maken zij een hartverscheurende en ontroerende voorstelling over de moeilijkste onderwerpen in het leven: de dood, rouw en schuldgevoel
Was ik maar een kat | 29 NOV
Joshua Aaron is een 30-jarige componist, singer-songwriter, wereldreiziger en gek op katten. In Was ik maar een kat combineert hij deze passies tot aansprekend muziektheater vol instrumentale composities en improvisaties, ambient electronic tunes en neoklassieke pianomuziek, ondersteund door visuals en spoken word.


Films

Haunting in Venice | 12 & 16 NOV
A Haunting in Venice speelt zich af tijdens Allerheiligenavond in het griezelige, naoorlogse Venetië. In dit angstaanjagende mysterie zien we de terugkeer van de detective, Hercule Poirot. Poirot is met pensioen en leeft in een zelfopgelegde ballingschap in ’s werelds meest glamoureuze stad, tot hij een scéance bijwoont in een vervallen en spookachtig palazzo. Wanneer een van de gasten wordt vermoord, belandt the detective in een sinistere wereld van schaduwen en geheimen.
Sweet Dreams | 30 NOV
Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen.
Coup de Chance | 15,16 & 20 DEC
Fanny (Lou de Laâge) en Jean (Melvil Poupaud) lijken het ideale koppel: ze zijn succesvol in hun werk, wonen in een appartement in een van de mooiste wijken van Parijs en ze lijken nog net zo verliefd als wanneer ze elkaar ontmoetten. Maar wanneer Fanny bij toeval haar vroegere middelbare schoolvriend Alain (Niels Schneider) tegenkomt, komt haar wereld op zijn kop te staan. Ze zien elkaar snel weer en hun relatie wordt meer en meer intiem...
How The Grinch Stole Christmas | 26 DEC
Terwijl de Whos uit Whoville ijverig voorbereidingen treffen voor het kerstfeest, besluit de Grinch voor eens en altijd een eind te maken aan Kerstmis. Op kerstavond steelt hij daarom al hun cadeautjes en kerstversieringen. en ontdekt dan dat de ware kerstgedachte veel meer betekent dan alleen engelenhaar en speelgoed.
May December | 5,7 & 10 JAN
Twintig jaar nadat hun affaire breed werd uitgemeten in de roddelbladen bereiden Gracie (Julianne Moore) en haar 23 jaar jongere man Joe zich voor op het afstudeerfeest van hun tweeling. De familierelaties komen echter onder druk te staan als Hollywood-actrice Elizabeth Berry (Natalie Portman) arriveert om het stel te bestuderen voor haar nieuwe filmrol, waarin ze Gracie zal vertolken. Terwijl de twee vrouwen elkaar bestuderen, beginnen de verschillen en overeenkomsten tussen hen langzaam in elkaar over te vloeien.


CJP Pas

Met de CJP Pas krijg je toegang tot een mix van kunst, theater en muziek. Beleef sprankelende voorstellingen, betoverende dansshows en intieme concerten. Na een voorstelling kun je gezellig borrelen in het theatercafé Hopper. Met de CJP kaart krijg je leuke kortingen op geselecteerde voorstellingen en het filmaanbod van De Lawei. Bij de voorstelling staat aangegeven hoe hoog de korting is met een CJP pas.  


Theaterkijkers

 
Vind je het leuk om naar het theater te gaan en zou je best meer voorstellingen willen zien? Word dan Theaterkijker! Samen met andere jonge mensen (tussen de 15 en 25 jaar) bezoek je iedere maand een aantal voorstellingen in De Lawei. Na afloop horen we graag wat je ervan vindt.

Hoe werkt het?
Als Theaterkijker krijg je vrijkaartjes voor voorstellingen. In ruil daarvoor geef je ons feedback en vragen we je je mening te delen over de voorstelling. Een paar keer per jaar komen we samen om in gesprek te gaan met acteurs van een gezelschap of bijvoorbeeld een workshop te volgen. Ook denk je mee over met onze marketingafdeling over hoe we jonge mensen enthousiast kunnen maken voor theater. Bekijk hier het actuele theaterkijkers aanbod.

 

Het theateraanbod van De Lawei is groot. Wij helpen jou kiezen! Speel de theaterquiz!

Ga je voor avontuurlijk, beeldend, multidisciplinair, of vernieuwend theater? Kom erachter wat voor theaterganger jij bent door deze test te doen. Ontdek welke passende voorstellingen er de komende tijd voor jou op het programma staan door deze quiz te spelen! Speel de quiz.