Marcel Molle

 

Mundo Sonora

Andere talen: English

Orchestre Partout, CMV Crescendo Drachten en De Lawei presenteren op 29 oktober samen een feestelijk familieconcert met muzikanten van over de hele wereld: Mundo Sonora. De wereld klinkt!   

Ruim zestig muzikanten en zangers presenteren (liefdes)liedjes uit de hele wereld; gezongen in het Fries, Arabisch en het Chinees. Van kleine liefdesliedjes tot aanstekelijke dansmuziek; dit belooft een feestelijke middag te worden met veel onverwachte muzikale ontmoetingen.  

Muziek is een taal die verbindt, ongeacht afkomst, cultuur en taal. Vanuit dit idee startte Orchestre Partout, in samenwerking met De Lawei, in 2022 een muziekwerkplaats in het asielzoekerscentrum in Drachten. Muzikanten uit alle delen van de wereld repeteren er wekelijks en werken toe naar deze speciale middag in De Lawei waar verschillende muzikale werelden samen komen. 

Klik hier om tickets te bestellen voor het concert op 29 oktober om 14.00 uur. 

 

Maak kennis met Orchestre Partout

Orcheste Partout combineert muziek van alle soorten tot een divers wereldrepertoire. Ze organiseert wekelijks muzieklessen en repetities in Nederlandse asielzoekerscentra. Bewoners kunnen hieraan meedoen om hun talent te ontdekken, ontwikkelen en delen. De muziekwerkplaats is een creatieve ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Elke muziekwerkplaats heeft een eigen band die optreedt in de regio van het asielzoekerscentrum. Het repertoire dat er wordt gespeeld wordt bepaald door de deelnemers, zij kunnen hun eigen liedjes inbrengen. Orchestre Partout maakt voor elk nummer een eenvoudig arrangement, zodat alle deelnemers kunnen meespelen. 

De muziekwerkplaats is één dag per week open, gedurende het hele jaar, ook tijdens de schoolvakanties.

Elk jaar speelt het leerorkest van Orchestre Partout samen met een lokale muziekvereniging een familieconcert genaamd Mundo Sonora in een schouwbrug. Sinds dit jaar wordt Mundo Sonora in De Lawei georganiseerd. Het concert in De Lawei wordt door leden van Orchestre Partout van het azc Drachten samen met Crescendo Drachten gespeeld. 

Tijdens het concert staat de kruisbestuiving tussen wereldmuziek en HaFabra centraal. Orchestre Partout maakt nieuwe arrangementen van nummers die azc bewoners inbrengen. Hierbij worden muzikale culturen vermengd zonder dat ze hun eigenheid verliezen. Daarbij maken de muzikanten op deze manier kennis met elkaars repertoire en werkwijze. De leden van Orchestre Parout zijn gewend om te improviseren en spelen bijna alles op gehoor. De leden van de muziekvereniging spelen van papier en worden gedirigeerd. 

Klik hier om naar we website van Orchestre Partout te gaan. 

Maak kennis met Crescendo

CMV Crescendo Drachten is een veelzijdige christelijke muziekvereniging waar met plezier muziek gemaakt wordt. Het is een muziekvereniging voor iedereen die zich muzikaal wil ontwikkelen.

Crescendo is een harmonieorkest: een orkest met houtblaasinstrumenten, koperblaasinstrumenten en slagwerk. Ze bestaan uit drie orkesten (A, B en C) spelend op verschillende niveaus: beginners (C-orkest), gevorderden (B-orkest), vergevorderden (A-orkest). Daarnaast is er een leerlingengroep die nog niet in een van de orkesten speelt. Tijdens het familieconcert op 29 oktober kun je het A-orkest bewonderen. 

Klik hier om naar de website van Crescendo te gaan.

Orchestre Partout in Heerhugowaard 

Op 19 februari 2023 stond Orchestre Partout samen met fanfare Hou en Trouw en Accordeorkest Dijk en Waard in theater Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard. Vijfhonderd bezoekers en bijna honderd muzikanten genoten van het familieconcert Mundo Sonora waarvan de opbrengst naar Giro 555 voor het getroffen aardbevingsgebied in Turkije en Syrië ging. Het was een onvergetelijke avond waar ontmoeting en verbinding centraal stond.