Meer verdieping rondom de voorstellingen

In veel van onze voorstellingen worden er verhalen verteld – Verhalen van Nu. Kunstenaars reflecteren op de tijd van nu, maar het gaat ook over het verleden. Wie zijn wij eigenlijk? Waar komen we vandaan? Wat hebben we te vertellen en luisteren we ook naar elkaar?  

Juist vanwege de diversiteit van perspectieven, helpt het ons reflecteren.  Door dáár verdieping aan te verbinden, kunnen wij ervoor zorgen dat de impact van die verhalen nóg meer indruk maken. Om die reden organiseert De Lawei contextprogrammering, in de vorm van inleidingen, rondleidingen, nagesprekken en workshops. Ook plaatsen we relevante Podcasts.  

Aan het woord

Na een voorstelling ben je soms geneigd je af te vragen: Wat vond ik ervan? Maar de vragen: Wat heb ik eigenlijk gezien? of: Wat blijft je bij? zijn vaak vragen die een boeiend gesprek kunnen opleveren. In onze nagesprekken, onder leiding van een bevlogen gespreksleider, kun je als toeschouwer je observaties en gedachten met elkaar én de makers uitwisselen. Zo leer je ook de ander kennen, maar je bent ook welkom om enkel te luisteren. 

storm: Theater Rotterdam | Davy Pieters

Do not look back with regret

17 mei — 20.30 - 21.30

Met andere ogen kijken

Wat heeft de regisseur hiermee bedoeld? Door welke choreograaf is deze dans gemaakt en wat is zijn achtergrond? Waarom is er gekozen voor deze speelstijl?  Het kan wel eens voorkomen dat je na een voorstelling achterblijft met vragen. Met een inleiding voorafgaand aan de voorstelling ga je de voorstelling met andere ogen bekijken; je raakt actief betrokken bij de voorstelling en krijgt inzicht in de gemaakte artistieke en inhoudelijke keuzes. 

Podcasts

Het komt nogal eens voor dat een gezelschap een Podcast publiceert, voorafgaand of na afloop van een voorstelling. In een Podcast wordt vaak het artistieke team geïnterviewd of komen spelers aan het woord. Je krijgt een inkijkje in het proces voorafgaand aan de daadwerkelijke voorstelling en leert het gezelschap beter kennen. 

Workshops 

Wil je die ene moderne dans zelf wel eens uitproberen? Of ga je graag beeldend aan de slag met het thema uit de voorstelling? Een aantal keren in het seizoen organiseren we verdiepende workshops.