Schouwburg De Lawei

De Lawei zoekt personen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt 

De Lawei zoekt (kinderen van) personen die de Tweede Wereldoorlog in Drachten of gemeente Smallingerland hebben meegemaakt

Heeft u verhalen om door te vertellen? Wij luisteren graag.  

Schouwburg De Lawei is op zoek naar (kinderen van) personen die de Tweede Wereldoorlog in Drachten hebben meegemaakt, en die hun verhalen willen delen met jongeren. Verhalen die zich niet afspelen in Drachten maar wel binnen de gemeente Smallingerland, zijn ook van harte welkom.  

Theaterspelers voor Feestival gezocht

Gezocht: Theaterspelers en koorzangers voor het project Feestival 

Wat vieren Drachtsters en hoe vieren we dat? Deze vraag staat centraal in Feestival, een project van De Lawei, Gebied-B en Hanna Timmers. Jonge makers (kunstenaars) onderzoeken tijdens twee Feestkeetweken in april in verschillende Drachtster wijken hoe Drachten feest viert. Op 25 mei vindt daarna Feestival plaats, een feest in De Lawei voor en door Drachtsters.  
En daar kun jij bij zijn: als bezoeker of als theaterspeler of zanger. Deelname is gratis! 

Circus Camp in de meivakantie

Duik drie dagen lang in de wereld van het circus: kom jongleren met ballen, kegels en ringen of leer fietsen op een eenwieler. In verschillende workshops leer je allerlei onderdelen van circus kennen, zoals o.a. luchtacrobatiek. Tijdens de workshops werk je samen toe naar een eindpresentatie voor je vrienden en familie. Op donderdagmiddag 2 mei mogen ze je circuskunsten bewonderen.

Lees hier meer informatie en koop je kaartje.

KidsFestival in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie staat bij ons in het teken van het KidsFestival. Ook dit KidsFestival is weer gevuld met leuke activiteiten. Zo hebben we onder andere voorstellingen. Draaien we kidsfilms in de filmzaal. We hebben een heerlijke KidsLunch.

Daarnaast hebben we Dance Camp Kids op het programma staan, de workshops Circus & Acrobatiek, een theaterworkshop, KidsGarage, het KidsAtelier, kan je komen knutselen en nog meer... Loop hier het programma van het KidsFestival door en kies je favoriete activiteit(en)!

‘Boys Won’t Be Boys’: een vrolijke ode en aanklacht aan mannelijkheid met lokale spelers uit heel Fryslân!

De theaterhit Boys Won’t Be Boys doorbreekt al vijf jaar de mannelijke norm. In coproductie met de Friese theaters: Schouwburg De Lawei, Stadsschouwburg De Harmonie, Posthuis Theater en Theater Sneek presenteert Boys Won’t Be Boys een unieke voorstelling met diverse spelers uit alle uithoeken van Friesland. Een kleurrijke parade van mensen die vertellen, zingen, rappen, grappen, dansen, kortom: ze trekken deze theatertournee alles uit de kast. De Friese première is op 29 februari in De Lawei. 

De Lawei introduceert prikkelarm ontvangst bij de Friese voorstelling Allinnich Anna

Bij de voorstelling Allinnich Anna van Tet Rozendal en Stichting Oog van de Dag op vrijdag 1 maart 2024 introduceren wij voor de eerste keer een prikkelarm ontvangst. Op die manier maken we een voorstellingsbezoek mogelijk voor bezoekers die niet goed tegen prikkels kunnen. Een prikkelarm ontvangst is gratis en kan je in het bestelproces reserveren.