Schouwburg De Lawei

Winaar Stormvoorstelling van het jaar seizoen 2023/2024

Onze kleinezaalkaarthouders mochten weer hun stem uitbrengen voor de Stormvoorstelling van het jaar. De winnaars van dit seizoen zijn Likeminds Maxine Palit de Jong, Zephyr Brüggen & Nadia Amin met de voorstelling Vecht. Als makersteam zijn ze erin geslaagd om de toeslagenaffaire los te trekken van cijfers en nieuws. De voorstelling maakt invoelbaar wat de toeslagaffaire voor impact heeft op een gezin en mensenlevens. Een grote prestatie. Zo luidt het juryrapport van de BNG Bank Theaterprijs 2023.

Simmerdeis dag langer

Simmerdeis start dit jaar een dag eerder, met muziek op donderdagavond 27 juni. Het festival duurt tot en met zondag 30 juni. Het gratis toegankelijke festival prikkelt dit jaar de geest, verwondert én brengt publiek in gesprek dankzij een mix aan muziek, theater, cultuur en kunst. Simmerdeis vindt plaats in het Slingepark in Drachten en op een aantal locaties buiten het festivalterrein.

Word vrijwilliger op Simmerdeis

Simmerdeis brengt op 28, 29 en 30 juni makers en publiek samen in het Slingepark in Drachten. Het gratis toegankelijke festival prikkelt dit jaar je geest, zet je in beweging, verwondert én brengt je in gesprek dankzij een mix aan muziek, theater, cultuur en kunst. Leuk: ook op donderdagavond 27 juni is er al muziek! Simmerdeis wordt al sinds 2007 mede mogelijk gemaakt door ruim 100 vrijwilligers. En jij kunt één van deze vrijwilligers zijn, want ook dit jaar zoeken we weer mensen die samen met ons de handen uit de mouwen willen steken.

 

 

Maak kennis met Weitje

In het hart van De Lawei, een plek voor kunst en creativiteit, gebeuren vreemde dingen. Er loopt een spoor van rode pluisjes naar een verborgen hol. Het lijkt wel een werkplaats van een kunstige uitvinder. Overal zijn knutselwerken te zien. Plotseling, verschijnt er vanuit een schaduw een lief, rood, pluizig wezen. Het is Weitje, de kleinste bewoner van De Lawei. Verborgen voor de buitenwereld leeft hij in ons theater.

Wil jij Weitje ook ontmoeten? Kom dan naar De Lawei tijdens onze KidsFestivals in de schoolvakanties en spaar voor een gratis Weitje knuffel.

Vroeg boeken betekent leuke extra's

De kaartverkoop voor het nieuwe theaterseizoen is gestart. Boek in de periode van 21* mei t/m 15 juni voor minimaal €100,- aan kaarten en krijg een lunch 2 voor de prijs van 1. Je ontvangt de voucher per mail op 20 juni 2024.