Topkeramiek in De Lawei

Topkeramiek in De Lawei

In de expositieruimte van De Lawei is van 26 november t/m 22 januari een expositie te zien van zes Nederlandse keramisten. Van opkomend talent tot internationaal gerenommeerde kunstenaars. Met hun werk demonstreren ze de grote veelzijdigheid van deze kunstvorm. Het is de derde keer dat De Lawei een expositie inricht die uitsluitend gewijd is aan keramiek. Bert Munsterman is ook nu weer de curator van de tentoonstelling.

Kerstbuffet  bij De Lawei

Kerstbuffet bij De Lawei

Wil je tijdens kerst niet uren in de keuken staan en direct genieten van alle gezelligheid? Bij De Lawei kun je tijdens de kerstdagen komen smullen van een feestelijk kerstbuffet in het sfeervolle restaurant Hopper voor €35,-* per persoon. 

Nieuwjaarsfeest krijgt nieuwe datum

Nieuwjaarsfeest krijgt nieuwe datum

Na twee jaar kunnen De Lawei en gemeente Smallingerland gelukkig weer een nieuwjaarsfeest organiseren voor de inwoners van gemeente Smallingerland. Hét moment om iedereen een goed 2023 te wensen.  Gemeente Smallingerland en De Lawei nodigen alle inwoners van Smallingerland uit om op zaterdag 7 januari te komen proosten, dansen en feestvieren. 

De Lawei zoekt directeur-bestuurder

De Lawei zoekt directeur-bestuurder

Boer & Croon zoekt de nieuwe directeur-bestuurder voor Schouwburg De Lawei. De Lawei is dé huiskamer van Drachten en omgeving voor podiumkunsten, (cultuur)educatie, film en beeldende kunst. Hier past een cultureel ondernemer, verbindend en inspirerend, met een groot cultuurhart. Interesse?

Nieuw in de verkoop: Queen Must Go On

Nieuw in de verkoop: Queen Must Go On

Op donderdag 30 maart komt de kersverse tributeband Queen Must Go On naar De Lawei. De leden van deze tributeband hebben een duidelijke visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. In 2022 doet Queen Must Go On mee aan het programma The Tribute – Battle of the bands van SBS6 en zij waren de gelukkige winnaars van het programma. In mei mochten zij optreden als headliner in de Ziggo Dome.

 

Gezocht: Vrijwilligers kerstaankleding Schouwburg De Lawei

Gezocht: Vrijwilligers kerstaankleding Schouwburg De Lawei

Elk jaar wordt De Lawei omgetoverd in kerstsferen. Om ook dit jaar het gebouw weer kerst-proof te maken, zoeken we vrijwilligers die daarbij willen helpen. Lijkt je dit leuk? Meld je dan snel aan!