CultuurKaravaan De Wiken - 10 september

Toegang: Gratis

Bredeschool De Wiken verandert 10 september in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
15.15 uur - 15.45 uur Muziek Orange Effect
15.45 uur - 16.15 uur Theater Wolk in de klas (4+)
16.00 uur - 16.30 uur Muziek Popkoor Timeless
16.45 uur - 17.15 uur Muziek The Attic
17.30 uur - 17.45 uur  Jongleur Marco Bonismo
18.00 uur - 19.00 uur Muziek Soulblender

Doorlopend tussen 15.00 uur en 19.00 uur: Gedicht op maat met dichters uit Smallingerland, Workshop Linosnede in stijl, Silent disco, kunstexpositie van makers uit Smallingerland, Voorlezen voor de allerkleinsten, knipgedichten knutselen voor kids en nog veel meer!

Orange Effect

‘Muziek vanuit de schemering’

Zo omschrijven de twee broers van Orange Effect zelf hun sound. Zij zien de schoonheid van het contrasterende van de mens en vinden juist in deze licht en donker verhouding de gevoelens en verhalen die zij willen delen. Met een passie voor innovatie en pure oprechtheid creëren zij dromerige, Alternatieve Hiphop waarin je jezelf makkelijk kan verliezen en herkennen.

 

The Attic

The Attic is een verfrissende pop-rock band uit Drachten & omgeving bestaande uit vier vriendinnen. Eind 2019 kwam the attic voor het eerst samen op, je raad het al, een zolder. Zonder ervaring, maar vol liefde voor muziek zijn ze daarna nooit meer opgehouden. Na eerst vooral covers te spelen komt The Attic nu met eigen muziek. Met hun nummer Play hebben ze zelfs Kunstbende Friesland gewonnen en zo zijn ze ook al doorgedrongen naar de halve finales van de kleine prijs van fryslân! Met een combinatie van covers en eigen muziek blazen ze helemaal het dak eraf.


 

Popkoor Timeless

Popkoor Timeless is een gemengd koor uit Drachten o.l.v. de enthousiaste dirigente Dominique Elzer-Rombouts. Het koor repeteert iedere woensdagavond waarbij het plezier in het zingen van een afwisselend uitdagend repertoire met eigentijdse arrangementen voorop staat. Het koor zingt swingend herkenbaar repertoire voor alle leeftijden; liedjes van The Beatles, Beach boys, Lady Gaga, Justin Timberlake, Queen, Fleetwood Mac, Dolly Parton en Elton John zijn nog maar een kleine greep uit het veelzijde assortiment. 
 

Soulblender

Graag stellen we je voor aan de muzikanten die de magie van SoulBlender maken. Een schat aan ervaring en persoonlijke invloeden uit onder andere filmmuziek, jaren ’80 pop, country, rock ‘m roll en rock. Gooi alles in de blender en je merkt al snel dat in de mix van swingende soul, dynamische disco, meesterlijke Motown en vurige funk, niemand in een hoekje kan blijven staan.

Pure classics met echte instrumenten en waarbij veel energie vrijkomt, dat werd het geluid van Soulblender. Tot op de dag van vandaag is Soulblender in staat gebleken deze richting op unieke wijze uit te dragen.

“We spelen deze te gekke muziek omdat we zelf fan zijn. Dat straalt ervan af tijdens onze optredens. We doen dan ook graag een stapje extra om het iedereen naar de zin te maken!”

 

Expositie makers uit Smallingerland

Op elk CultuurKaravaan festival zijn verschillende makers uit Smallingerland aanwezig die hun (beeldende) kunst exposeren. Met allemaal hun eigen stijl en specialiteit is er een uitgebreid aanbod aan (beeldende) kunst aanwezig om van te genieten tijdens CultuurKaravaan. Komt dat zien!

Henk van Setten exposeert met de wet plate tintypes. Sinds 2020 heeft hij een atelier in een oude fabriek waar hij is begonnen met tintype of wetplate fotografie; het maken van foto's zoals ze deden in 1851.

Mirjam Engelberts exposeert een aantal van haar prachtige collages. Ook heeft ze kortgeleden ‘’de kleur van Smallingerland’’ gewonnen en ook het kunstwerk voor de Swetten gemaakt!

Annet van Klinken exposeert drie blokpanelen met vrouwengezichten. Out of the box, en binnen de lijntjes. Dat is een werk van Annet. Beeldend vormgeven doet ze al sinds ze zich kan herinneren. Tekenen, schilderen, grafisch en zo nu en dan een uitstapje. 

Erik de Boer exposeert drie abstracte schilderwerken. Erik is kunstenaar in hart en nieren en niet in een kunstuiting te vatten. Hij exposeert in binnen en buitenland met zijn beeldende kunstwerken en is regelmatig in theaters en op festivals te vinden met zijn performances en muziek. 

Marcus Wedman exposeert twee van zijn werken, hij werkt voornamelijk met airbrush en graffiti.
Hij maakt tevens ook een kunstwerk voor de Bouwen en de Wiken. Daarnaast heeft hij in de binnenstad van Drachten twee muurschilderingen gemaakt in opdracht van het museum. Heb je ze al gezien?

Nicole Boerema-  van Overbeek maakt tekeningen met kleurpotlood op papier, zij exposeert drie van haar tekeningen. Samen verbonden… dat is haar drijfveer. Zodra ze achter haar tekentafel plaatsneemt, maak ze verbinding met haarzelf. Dit is voor haar de basis waar kunst om draait.

Tjitske Langhout exposeert met drie 3D werken. Tjitske is een echte duizendpoot. Ze maakt divers werk dat ontstaat vanuit een (maatschappelijk) thema of vanuit het materiaal zelf.