theater in je huiskamer

Om aan je dagelijkse dosis theater te komen, hebben we de leukste video's, livestreams, podcasts en voorstellingen voor je verzameld op deze pagina. Deze zijn goed voor uren aan kijk-, scroll- en luisterplezier, zodat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

livestreams & voorstellingen

Toneelgroep Oostpool - Oostpool STREAM
Toneelgroep Oostpool - Oostpool STREAM
Toneelgroep Oostpool lanceert 'Oostpool STREAM'. Elke vrijdag live een online voorstelling vanuit Arnhem voor bij jou thuis op de bank. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit het Oostpool-repertoire als 'Laura H' en 'Alles wat liefde is', voorstellingen van jonge talenten: alles komt aan bod! Met morgen (19-02) de eerste livestream om 20:15 uur: Het hele verhaal | Lovestory! Een voorstelling gemaakt door drie schrijvers, ieder in een andere levensfase, die alle drie een liefdesverhaal in zich hebben.
Toneelgroep Maastricht - Pinkpop
Toneelgroep Maastricht - Pinkpop
De theatervoorstelling 'Pinkpop' is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.
De Theatertroep - Love For Love
De Theatertroep - Love For Love
De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van 'Love For Love'. Een flitsende komedie van schuldeisers, schunnigheid, schandaal, en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. William Congreve toont de liefde in al zijn variaties, omdat het spel der liefde bij uitstek altijd verheven en plat tegelijk is net als elke geslaagde komedie.
Hummelinck Stuurman - Turks Fruit
Annemieke van der Togt
Hummelinck Stuurman - Turks Fruit
Turks Fruit vertelt over de stormachtige liefde van beeldhouwer Erik en zijn grote liefde en muze; de roodharige Olga. Vijftig jaar later heeft Jan Wolkers zijn ultieme liefdesverhaal nog niets aan universele kracht en ontroering verloren. Sophie Kassies maakte een eigentijdse en ongekuiste toneelbewerking die net als het boek sensueel en rauw tegelijk is en even indringend als ontroerend.
NNT - Theaterfilm Oom Wanja
NNT - Theaterfilm Oom Wanja
Netflix al helemaal uitgespeeld? Dan hebben wij nog een echte aanrader! De succesvolle 'Theaterfilm Oom Wanja' is namelijk de hele maand februari on demand te zien! De theatertour van 'Oom Wanja' moest in oktober helaas afgebroken worden door de aangescherpte maatregelen. NNT-regisseur Liliane Brakema sloeg daarna de handen ineen met cinematograaf Sal Kroonenberg voor een online theaterfilm. Gebaseerd op de voorstelling 'Oom Wanja', het resultaat is een mix die de disciplines overstijgt.
Harrie Jekkers & Het Klein Orkest - Morgen is al lang begonnen
Harrie Jekkers & Het Klein Orkest - Morgen is al lang begonnen
Zing in je woonkamer uit volle borst mee met hits zoals 'O,O, Den Haag' en 'Over de Muur'! Harrie Jekkers wil vroeger nog een keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest. Jekkers vertelt op zijn eigen komische manier over het ontstaan en het einde van de band. Hij wordt begeleid door twee oorspronkelijke bandleden: Chris Prins (bas), Niek Nieuwenhuijsen (drums), maar ook de nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink (toetsen
Paul van Haenen - Dominee Gremdaat
Paul van Haenen - Dominee Gremdaat
Goed nieuws! Het alter ego van Paul van Haenen, Dominee Gremdaat, brengt vanaf nu licht in de duisternis. Onder het mom 'Troost voor de Nacht' deelt de bekendste en prettigste dominee van Nederland zijn avondoverdenking. Wat ons betreft het kijken waard.
Buurman en Buurman - seizoen 9
Buurman en Buurman - seizoen 9
Geen probleem is te groot voor deze twee doe-het-zelvende buurmannen. Samen bedenken ze overal een oplossing voor. Een kapotte kachel? Dan wordt het toch gewoon een open haard? Buurman en Buurman maken er gewoon een wedstrijd van! Al timmerend, zagend en borend beleven de twee buurmannen allerlei avonturen in het negende seizoen. A JE TO!
Javier Guzman - Por Dios
Javier Guzman - Por Dios
Met zijn theatervoorstelling 'Por Dios' (2014) toont Javier Guzman dat je met ‘niets’ heel veel kunt. Hij vraagt zich af waarom mensen altijd zo bang zijn om hun mening te delen. Zelf zegt de cabaretier altijd waar het op staat en hij vindt dat iedereen dat moet doen. Een hilarische show over het alledaagse leven.
ISH Dane Collective - Rooftop Sessions
Sjoerd Derine
ISH Dane Collective - Rooftop Sessions
In drie korte dansfilms brengt het dansgezelschap ISH Dance Collective op een bijzondere manier de tijd van nu in beeld. Geniet mee van bijzondere duetten die plaats vinden op daken rondom Amsterdam en Rotterdam. Op het dak voel je de leegte van de stad, maar de leegte wordt opgevuld met een bijzondere choreografie. ISH-dansers en extreme sporters, live begeleid op muziek, laten je zien hoe je op afstand toch samen kan zijn.
Tim Knol - Concertregistratie
Tim Knol - Concertregistratie
Geniet tijdens dit concert van Tim Knol en zijn liedjes. Luister naar de prachtige klanken van één van Nederlands allerbeste singer-songwriters.
Firma MES - wandelpodcast 'De Affaire'
Firma MES - wandelpodcast 'De Affaire'
Tijd om naar buiten te gaan en deze podcast op te zetten! Speciaal voor jou maakte Firma MES de bijzondere wandelpodcast ‘De Affaire’. Zijn er dingen die je eigenlijk anders had willen doen? Fantaseer jij er stiekem wel eens over om het roer helemaal om te gooien, misschien zelfs te verdwijnen? Dit is niet een standaard stadswandeling, maar een reis door je eigen gedachten- en die van anderen.
Club Guy & Roni - Swan Lake: The Game
Martijn Halie
Club Guy & Roni - Swan Lake: The Game
Het NITE hotel opent zijn virtuele deuren en presenteert zo digitaal Swan Lake: The Game. Beweeg door het theater en geniet van alle zwanen. Elke danser heeft zijn eigen solo en samen creëren ze het unieke verhaal van Swan Lake.
Het Laagland - Gewoon Held
Joost Milde & Studio Denk
Het Laagland - Gewoon Held
Zelfs superhelden zijn er wel eens klaar met het redden van de wereld. Vanaf nu moet je zelf de wereld maar verbeteren. In 'Gewoon Held' (8+) van Het Laagland willen vier superhelden alleen nog maar gewóón zijn. Maar jezelf zijn blijkt lastiger dan gedacht. ‘Gewoon Held’ is een superavontuur vol herkenbare gedachten. Moet je een held zijn om geen held te zijn?
Hummelinck Stuurman - De Tolk van Java
Annemieke van der Togt
Hummelinck Stuurman - De Tolk van Java
Alan’s gezin en zijn jeugd wordt bepaald door een wrede vader. Wanneer Alan zijn vroegere dagboeken over zijn leven in Indië gaat lezen, begint hij te aarzelen over zijn woede. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige autobiografische bestseller van Alfred Birney. Het laat een tot nu toe onderbelicht perspectief zien over de trauma’s van de vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen.
Nederlands Blazers Ensemble - Nieuwjaarsconcert 2021
Nederlands Blazers Ensemble - Nieuwjaarsconcert 2021
Nog een keer het nieuwe jaar in luiden? Dat kan met het Nieuwjaarsconcert 2021 van het Nederlands Blazers Ensemble. Geniet lekker thuis van de blazers in Het Concertgebouw!
Joris Linssen & Caramba - Caramba in tijden van corona
Joris Linssen & Caramba - Caramba in tijden van corona
CARAMBA TV komt met het programma: ‘Caramba in tijden van corona’. Luister naar Joris Linssen over de anekdotes en verhalen uit de eerste zes theatershow van Joris Linssen & Caramba. Ook is er een liedje te horen dat bij het verhaal hoort.
Orkater - Een pure formaliteit
Orkater - Een pure formaliteit
In 'Een pure formaliteit' van Orkater wordt de beroemde schrijver Onoff (Pierre Bokma) verdacht van moord. Hij wordt opgepakt en ondervraagd door een commissaris (Porgy Franssen). Langzamerhand wordt de situatie steeds grimmiger aangezien de schrijver zich niet kan herinneren wat hij op de avond van de moord heeft gedaan.
Documentaire - Een leven lang Introdans
Bertil van Wieren
Documentaire - Een leven lang Introdans
'Een leven lang Introdans' (2015) is het portret van Roel Voorintholt, artistiek directeur Introdans en winnaar van de Gouden Zwaan. Dit is een loopbaanprijs voor mensen die veel hebben betekend voor de Nederlandse dans. Voorintholt is al meer dan 30 jaar verbonden aan Introdans en vertelt in dit portret onder andere over de hersenbloeding die hij kreeg in 2013.
Dolf Jansen - Oudejaarsconference 2020
Dolf Jansen - Oudejaarsconference 2020
Ga lachend het nieuwe jaar in met de eenendertigste Oudejaarsconference van Dolf Jansen! In een theatrale lockdown van anderhalf uur gaat hij ziektes te lijf met poëzie, improviseert hij problemen weg en grapt hij ons een betere wereld in.
Herman van Veen - Kersvers in Carré
Herman van Veen - Kersvers in Carré
Bekijk de live registratie van 'Kersvers in Carré' (2015), de jubileumvoorstelling waarmee Herman van Veen met zijn muzikanten het 500ste optreden vierden. Een prachtige opname waarin veel bekende liedjes uit Van Veen’s oeuvre voorbij komen!
Freek de Jonge - De Lachgasfabriek
Arjen Veldt
Freek de Jonge - De Lachgasfabriek
We leven in een tijd van verandering. In zijn vierde jaarsconference 'De Lachgasfabriek' (2020) laat Freek de Jonge alle verplichtingen van de oudejaarsconference vallen. Geen opsomming van nieuwsfeiten, maar het grote verband vormt de rode draad.
Documentaire Ton Wiggers - “Recognition at last”
Documentaire Ton Wiggers - “Recognition at last”
Benieuwd achter het ontstaan van Introdans? Kijk dan hier de documentaire “Recognition at last” over Introdans-oprichter Ton Wiggers. Deze documentaire legt zijn strijd om erkenning bloot. Een intiem portret dat de wereld achter de glamour van ballet onthult.
Het Houten Huis - Droogland
Het Houten Huis - Droogland
Muziektheatergezelschap Het Houten Huis staat symbool voor het leven; waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Kijk hier de voorstelling ‘Droogland’ uit 2012. ‘Droogland’ is een poëtische en tragikomische voorstelling op locatie met maskers en live muziek.
BonteHond - 'FUNNY LIVES'
BonteHond - 'FUNNY LIVES'
Het leven zit vol teleurstellingen. In de mini-realityserie 'FUNNY LIVES' geeft Theatergezelschap BonteHond een uniek kijkje bij de repetities van 'FUNNY LIVES'; de beste voorstelling die nooit is gemaakt. In vijf afleveringen laat BonteHond van alles zien over het makerschap en de ups en downs die daarbij horen.

Cookies

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter je toestemming nodig. Door op ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kun je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben we echter uw toestemming nodig. U kunt kiezen uit onderstaande opties. 

Cookie instellingen