theater in je huiskamer

Om aan je dagelijkse dosis theater te komen, verzamelen we de komende tijd weer de leukste video's, livestreams, podcasts en voorstellingen voor je op deze pagina. Deze zijn goed voor uren aan kijk-, scroll- en luisterplezier, zodat jij je voorlopig niet hoeft te vervelen.

livestreams & voorstellingen

Maas TV
Maas TV
Vorig jaar, tijdens de eerste en tweede lockdown, lanceerden MAAS, Maas TV. Hierop kun je on demand online Maasvoorstellingen bekijken voor een klein bedrag. Bekijk Eitje (3+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) of Alleen op de wereld (8+) vanuit je woonkamer, slaapkamer of waar je maar wilt.
Toneelgroep Maastricht - Korte film Happy Healing
Toneelgroep Maastricht - Korte film Happy Healing
Tijdens de lockdown draait Toneelgroep Maastricht door! Het gezelschap is in lockdownperiodes altijd op zoek gegaan naar wat wel kan als de theaters hun deuren moesten sluiten. Korte film Happy Healing De korte film Happy Healing is een zwarte komedie over een wereld waarin data steeds heiliger worden verklaard. Koen Claassens (Michel Sluysmans) is een tevreden makelaar die zijn leven deelt met zijn vrouw en kind. Wanneer Koen voor een futiliteit zijn huisarts (Huub Stapel) bezoekt, doet de dokter een verontrustende ontdekking. Koen blijkt volgens de datagegevens van de dokter niet gelukkig te zijn. Koen stribbelt tegen, maar hij moet aan de bak. Zal het hem lukken om de optimale score voor geluk te bereiken? De film kun je gratis kijken.
Toneelgroep Maastricht - Documentaire Jungfrau
Toneelgroep Maastricht - Documentaire Jungfrau
Tijdens de lockdown draait Toneelgroep Maastricht door! Het gezelschap is in lockdownperiodes altijd op zoek gegaan naar wat wel kan als de theaters hun deuren moesten sluiten. Documentaire Jungfrau In dezelfde periode als theatermakers en acteurs Wim en Wilfried de voorstelling Jungfrau maakten, schreef journalist en auteur Toine Heijmans het boek Zuurstofschuld. Pas toen de voorstelling en het boek voltooid waren, kwamen ze van elkaars werk te weten. De overeenkomsten in thematieken toonden veel gelijkenissen. In beide werken zijn twee mannen op weg naar de top van een berg. In deze documentaire komen Toine, Wim en Wilfried bij elkaar om van elkaar te leren en dichter bij het antwoord te komen op de grote vraag wat mensen drijft naar de top. De film kun je gratis kijken.
Peter Pannekoek - Later Was Alles Beter
Peter Pannekoek - Later Was Alles Beter
Nu de wereld sneller dan ooit verandert, vertelt comedian Peter Pannekoek hoe hij denkt over macht, de nieuwe genderrelaties en de toekomst.
Podium Kids
Podium Kids
Podiumkids is een collectief van gezelschappen die theater-, muziek- of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank! Lekker met het hele gezin een online registratie bekijken van een bijzondere voorstelling. Helemaal coronaproof, maar vooral supergezellig. Na aankoop van een voorstelling voor €2,99 kun je deze binnen 48 uur zo vaak bekijken als je wilt. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld en ververst.
Theater Artemis - Radio Simetra
Theater Artemis - Radio Simetra
Radio simetra is de radiofonische speeltuin, voor jong en oud, van de Artemis-community. Hier krijg je Theater Artemis eerder te horen dan te zien. In ruil voor wat kantoorwerk gebruiken Petra en Bianca het keldertje in het Artemisgebouw als radiostudio. Petra heeft acteerambities en de Bianca is gek op techniek en nailart. Jeluistert naar hun avonturen op het Artemiskantoor en de bijdragen van verschillende kunstenaars. Vaste onderdelen zijn de muziekquiz en de antwoorden op vragen die kinderen achterlaten op het antwoordapparaat.
Kerstconcert - Nationale koren
Kerstconcert - Nationale koren
Tijdens de kerstdagen kan muziek niet ontbreken. En heb je een keer geen zin in alle kersthits en klassiekers? Luister dan naar de maar liefst 130 jonge zangers van de Nationale Koren, blokfluitiste Lucie Horsch en LUDWIG voor een energiek en uitbundig kerstconcert. Ze gaven afgelopen19 december het kerstconcert via de livestream op de website van Tivoli en deze is nog gewoon terug te kijken.
Marcel Hensema  - Alles in de Hens
Marcel Hensema - Alles in de Hens
Een wervelende onemanshow van Marcel Hensema over een bijna vijftiger die gaat wandelen om los te komen van zijn drukte, werk en gepieker van alledag.
Youp van 't Hek - Met de Kennis van Nu
Youp van 't Hek - Met de Kennis van Nu
'Met de kennis van nu' is een veelgebruikte uitspraak onder politici om gemaakte fouten goed te praten. Youp van 't Hek walgt ervan; hem zal je het nooit horen zeggen. Blunders horen immers bij het leven. Hij praat dan ook niks recht, maar het liefst juist nog krommer. Met de kennis van nu kijkt Youp van 't Hek terug op zijn beginjaren als cabaretier. Natuurlijk wel met de ruim 40 jaar kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in zijn achterhoofd. Maar stiekem gaat het toch vooral over zijn huidige leven, nu hij de 65 jaar is gepasseerd. Van 't Hek relativeert er flink op los, uiteraard met de nodige zelfspot.
Dans met mij; De Nederlandse Dansdagen
Dans met mij; De Nederlandse Dansdagen
Voormalig danser en acteur Jan Kooijman zoekt de nieuwe generatie dansers en choreografen op. Wat is hun achtergrond, wat zijn hun drijfveren en waar staan ze nu in hun carrière? Hij vraagt ze speciaal voor het programma een choreografie te maken waarin die invloeden zichtbaar zijn.
Prinsengrachtconcert
Prinsengrachtconcert
Het Prinsengrachtconcert is terug op de gracht in Amsterdam. Dit feest wordt gevierd met stemgeluiden die raken en imponeren. Tenor Morschi Franz, sopraan Aylin Sezer, bariton Willem de Vries en het ZO! Gospel Choir treden op onder de muzikale begeleiding van een ensemble van het Radio Filharmonisch Orkest.
Fien en Teun - Het Grote Dierenfeest!’
Fien en Teun - Het Grote Dierenfeest!’
Sinds vorige week staat eerste bioscoopfilm van Hoorne entertainment ‘Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest!’ op Netflix. Een film met allemaal eigen karakters. In de film bereiden het leukste boertje en boerinnetje zich voor op het dierenfeest: ze hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in en bakken een taart. Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis. Lukt het nog wel om de voorbereidingen op tijd af te hebben?
Theater Maastricht - Kussen
Theater Maastricht - Kussen
In het coronajaar 2021 maakte Zorba Huisman bij het wisselen van de seizoenen telkens zes filmpjes. In een monoloog dragen 24 acteurs korte teksten of poëzie voor, die in het teken staan van van het aanbreken van een nieuw jaargetij: lente, zomer, herfst en winter. De Volkskrant: "Het zijn stuk voor stuk fraaie, fijne miniaturen."
Yentl en de Boer - de Serie
Yentl en de Boer - de Serie
Yentl en de Boer de Serie is een vierdelige muzikale comedyserie met een mix van het beste materiaal uit hun theatervoorstellingen en gloednieuwe sketches en liedjes.