Het wordt te gek

Aankomende maand wordt te gek in De Lawei. Met de zon die weer gaat schijnen, komen er tegelijkertijd fantastische voorstellingen in de maand april. Een dansvoorstelling over de liefde, een theatercollege over hoe jij je brein gelukkig krijgt, volksmuziek uit alle hoeken van het land, de voetbalverhalen van Willem van Hanegem en zelfs heksen komen aan bod. Reden genoeg om in april ons te gekke aanbod te verkennen.

13 april | Theater Utrecht / DOX - What is love
What is love is een muzikale, ontroerende en zinderende theater-en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht en DOX: een tintelende uitwisseling over de liefde. We zingen het mee in bijna elke popliedje: liefde is het enige dat je nodig hebt. Maar waarom eigenlijk? En is het wel waar? Is liefde voor iedereen even belangrijk? En hoeveel vormen van liefde bestaan er eigenlijk? Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, doen ze een poging de liefde te snappen.
15 april | Rowwen Hèze - Het was een kwestie van geduld
Rowwen Hèze op z’n best; als ze de zaak moeten veroveren is de band in z’n element. De liedjes als wapens in de strijd, volksliederen. Een feest van troost, zo wil je ze zien in het theater. Zodra het startsein wordt gegeven gaat de vlag in de grond en doet Rowwen Hèze waar ze het beste in zijn; muziek maken voor de mensen. Vanaf december 2021 zal Rowwen Hèze onderaan beginnen in de Nederlandse en Belgische theaters. Het was een kwestie van geduld….
19 april | Willem van Hanegem & Eddy van der Ley
Sportverslaggever en journalist Eddy van de Ley neemt voetballegende Willem Hanegem aan de hand van unieke (wedstrijd)beelden mee op een avontuurlijke reis door zijn rijke voetballeven. In dit theatercollege wordt hij bevraagd over zijn jeugd, band met Feyenoord, zijn blik op het Friese voetbal en de liefde voor het spel. Ook is er aandacht voor het totaalvoetbal van Oranje en het WK van 1974 in West-Duitsland.
20 april | Mooi Wark Mooi Wark Dit is ’t!
Voor sommigen zal Mooi Wark niet meteen een belletje doen rinkelen. En bij een ander rijst de vraag, wat moeten die idioten uit een feesttent nu in het theater? Mooi Wark ‘Dit is ‘t… Mooier kunnen we het niet maken, leuker wel! Ze verrassen je met leuke humoristische verhalen uit hun bijna 30-jarige historie. Hoor hoe het begon, de hobbels onderweg, leuke hoogtepunten, maar ook diepe dalen. Alles met een lach en een traan. Liedjes die niet geschikt zijn voor een tentfeest, maar wel liedjes uit de tent in verrassende uitvoeringen voor het theater.
22 april | Kemp & Stek Geluk, wat een gedoe!
Alle positieve gelukzoekers ten spijt, is het leven niet alleen rozengeur en maneschijn. Je brein reageert soms oliedom, dan weer superslim. En geluk is als eb en vloed: het komt en het gaat. Feit is dat een blij brein het best is voorbereid op alle mooie, ontroerende, maar ook lastige en pijnlijke zaken van het leven. Maar hoe krijg je een blij brein? In het luchtige, hilarische en pakkende theatercollege Geluk, wat een gedoe! leggen therapeut Jeroen Stek en acteur Ton Kemp je dat haarfijn uit. En daar word je blij van.
23 & 24 april | Volkstuin Complex
Volkstuin Complex is een vrolijke komedie en een duister sprookje ineen, herkenbaar voor iedereen, met of zonder groene vingers. Verheug je op een reeks hilarische toestanden en schrijnend menselijk ongemak. Want daar zorgen de beste komedie-acteurs van Nederland wel voor: Tina de Bruin / Rian Gerritsen, Rop Verheijen, Ricky Koole en Daniel Cornelissen. Tezamen met het allerleukste muzikale duo van Nederland, Jan en Keez Groenteman, die garant staan voor de heerlijkste liedjes.
26 april | Noord Nederlands Toneel Witch Hunt
Je weet niet, wat je niet weet. Kennis die in het verleden verloren is gegaan, krijg je niet makkelijk terug. De periode van heksenjachten in West-Europa viel samen met het oprukkende kapitalisme en de komst van het patriarchaat. Met dit nieuwe denken brokkelde de manier van denken over gelijkwaardigheid en samenleven langzaam af. Maar wat zijn we daarmee eigenlijk kwijtgeraakt? Door heden en verleden tegelijk op het toneel te zetten, toont de voorstelling hoeveel er in 500 jaar is veranderd, en hoeveel ook niet.
28 april | Roué Verveer - Zo Goed Als Nieuw
Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch! Roué Verveer is de cabaretier die nergens problemen in ziet, hier grappen over maakt en daar dan elke zaal mee plat speelt. En dat al járen. Zet je schrap voor een nieuwe portie vlijmscherpe humor, slimme improvisaties en genadeloze zelfspot. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis. Roué komt naar De Lawei met zijn negende avondvullende programma. Zo Goed Als Nieuw is de naam van deze nieuwe cabaretshow, die uiteraard weer bol staat van de grappen.
28 april | storm: Dunja Jocic De Panter
Een nieuwe aangrijpende en spannende ‘danse-noire’ van Dunja Jocic over het kwetsbare individu in een door technologie gedomineerde samenleving. In haar hallucinerende, filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillige danstaal confronteert choreograaf en filmmaker Dunja Jocic ons met de absurditeit van ons bestaan. Jocic ontving o.a. de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, BNG Bank Dansprijs en een nominatie voor de 'Zwaan’ (meest indrukwekkende dansprestatie), haar film Bird won de Cinedans Audience Award.
29 april | Guilty Pleasure Hits!
Iedereen kent ze: Guilty Pleasures. Liedjes die je luidkeels meezingt en waarbij stil zitten onmogelijk is. Een dijk van een liveband bestaande uit 5 muzikanten en 2 backingvocals brengt samen met frontman Pieter van der Zweep de grootste internationale Guilty Pleasures als Never gonna give you up, Wake me up before you go-go, Wannabe en Call me maybe. Evenals de bekendste klassiekers van eigen bodem. Een feest der herkenning. Schuif je schaamte opzij en geniet van een heerlijk avondje uit met na afloop een spetterende afterparty met 538 Die Verrückte Stunde.
30 april | Frank Boeijen - In concert 2022
Hij behoeft eigenlijk geen introductie. Bijna 35 jaar geleden was de Nijmeegse zanger/liedjesschrijver één van de eersten die de poppodia en het clubcircuit verruilde voor het theater. Met meer dan 400 liedjes is er heel wat te kiezen. Je wordt meegenomen in een wereld vol poëzie, songs en verhalen over schoonheid, liefde en het leven. Klassiekers als Kronenburg Park, Zwart Wit, De Verzoening of Zeg Me dat Het Niet Zo Is kunnen zomaar de revue passeren. Maar ook nieuw materiaal zal niet ontbreken.
30 april | Toneelgroep Het Volk De Bezoeking
In een ziekenhuis liggen twee patiënten op leeftijd: weduwnaar Harderwijk en de gescheiden heer Roest. De twee hebben een aparte kamer, omdat ze niet te handhaven zijn op de reguliere ziekenzaal. Dit levert zeer herkenbaar, treurig en tegelijkertijd amusant theater op. De Bezoeking is de laatste reisvoorstelling van toneelgroep Het Volk.