Agenda seizoen 2024/2025


In onze expositieruimte vind je een groot aanbod aan hedendaagse kunst en design. Een unieke plek in De Lawei waar kunstenaars uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland en het buitenland een eigen plek krijgen om hun nieuwe werk of projecten tentoon te stellen. In de rest van het gebouw is gedurende het hele seizoen ook kunst te vinden.


Programma 2024/2025

EXPO 1 
SAMLING

ZO 22 SEP t/m ZO 17 NOV 2024

De schilderijen van Thamar Haak zijn geschilderd op een verweerde ondergrond. De nieuwste serie heeft als onderwerp dode dieren, zoals konijnen die ontdaan zijn van hun huid. Het is een onderzoek naar dat wat onder de huid zit. Wisselend weergegeven van realistisch tot abstract.

Sabine Liedtke maakt vooral tekeningen. Ze gebruikt teken-en schildermateriaal, fotografie, grafiek, keramiek of een combinatie hiervan. Het werk heeft een vertrekpunt in bepaalde onderwerpen zoals de geschiedenis van haar familie en de natuur. Vaak gebruikt ze herkenbare vormen als beeldtaal.

Duo expositie van Thamar Haak en Sabine Liedtke.


EXPO 2 
fLUX

ZA 23 NOV 2024 t/m ZO 19 JAN 2025
ALTA BOSCA | moving gallery is een galerie zonder vaste standplaats. Op tijdelijke locaties, beurzen en internet toont de galerie hedendaagse kunst uit Nederland, met een focus op het Noorden. Galeriehouder Feico Hoekstra maakt al ruim 20 jaar exposities en publicaties voor musea als de Fundatie in Zwolle, Beelden aan Zee in Den Haag, Museum MORE in Gorssel en Museum Belvédère in Heerenveen.

Mariëlle Gebben (fotografie) & Christiaan Kuitwaard (schilderijen) Gastcurator: Feico Hoekstra (ALTA BOSCA)


EXPO 3 
PLANT POWER

ZA 25 JAN t/m ZO 23 MRT 2025
In deze expo staat de kracht van planten centraal. En hoe belangrijk planten voor ons zijn. Ze leveren ons voedsel en zuurstof, maar ze worden momenteel ook bedreigd. Inheemse planten die belangrijk zijn voor de biodiversiteit dreigen te verdwijnen. Deze expo laat onder andere werken zien waarin zeewier een grote rol speelt, maar ook een interactieve installatie biodiversiteit in augmented reality.


EXPO 4 
Meer informatie volgt nog.