Een prikkelarm theaterbezoek

Op deze pagina vind je de voorstellingen die prikkelarm zijn. Prikkelarme voorstellingen zijn extra toegankelijk voor mensen die niet goed tegen prikkels kunnen. Dit houdt in dat er in de voorstelling geen (of minder harde) muziek of felle verlichting wordt gebruikt en/of het bezoekers aantal lager ligt waardoor er minder mensen tegelijk in de zaal zijn.  


prikkelarm ontvangst

Bij de voorstelling Allinnich Anna bieden we ook een prikkelarm ontvangst aan. Dit houdt in dat je via een andere ingang binnen komt en gelijk onder begeleiding naar een prikkelarme ontvangstruimte wordt gebracht. Vanaf hier word je naar de zaal begeleid. Tijdens de voorstelling zit je op een speciaal gereserveerde plek aan de zijkant, zodat je makkelijk de zaal kunt verlaten indien je te veel prikkels ervaart.

Een prikkelarm ontvangst is alleen bij te boeken in het bestelproces bij Allinnich Anna. Er is beperkt plek (8 kaarten) en bezoekers boeken een kaartje voor zichzelf en een begeleider. 

ZA 17 FEB | De jongen, de mol, de vos en het paard - Het Huispaleis
In hun derde productie brengt Het Huispaleis opnieuw zintuiglijk belevingstheater. De jongen, de mol, de vos en het paard is een inclusieve theatervoorstelling voor iedereen van 0 tot 88 jaar met een speciale aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking. Tasten, ruiken, horen … Alle zintuigen worden aangesproken daarbij ondersteund door heerlijke live-muziek. Deze voorstelling is een vrije bewerking van het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charles Mackesy.
VR 01 MRT | Allinnich Anna - Tet Rozendal | Stichting Oog van de Dag
In deze muzikale, tragikomische, Friestalige theatervoorstelling wordt het verhaal van Anna verteld. Ze verzorgt met een ijzersterk lijf en een hart vol liefde zieke dieren in haar dierenopvang.  Inleiding door schrijfster van de voorstelling Tet Rozendal en Cranio Sacraal Therapeut Erik Boom. Tet vertelt hoe haar persoonlijke ervaring met niet aangeboren hersenletsel haar aanzette tot het schrijven van de voorstelling Allinnich Anna. Cranio sacraal therapeut Erik Boom geeft verdiepende informatie over het brein, het zenuwstelsel en overprikkeling.
01 & 02 MEI | Cézanne Tegelberg & Company - Yuto & de Boom
De avontuurlijke installatie is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek Ik geef je mijn hart van Pimm van Hest en Sassafras De Bruyn. Een oude man geeft de kleine Yuto een kistje. ‘Hierin zit alles wat je nodig hebt’, zegt hij. Maar het kistje kan niet open. Vlak voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto over de man en als hij wakker wordt, is het kistje open. Yuto plant het hartvormige zaadje dat erin ligt en er groeit een boom uit. Samen worden ze groot. De koptelefoons zijn qua volume aan te passen voor slechthorenden.