CultuurKaravaan De Bouwen - 18 juni

De Bouwen Drachten
Festivalterrein Multifunctioneel centrum de Bouwen
Adres: Klaverweide
16.00 uur - 19.00 uur

 

Toegang: Gratis

Multifunctioneel centrum de Bouwen verandert 18 juni in een festivalterrein met verschillende podia, festivaltenten en horeca. Ontmoet je buren en geniet samen van cultuur.

Het programma

Hoelaat? Wat? Wie?
16.00 uur - 16.30 uur Muziek Anna Linde
16.30 uur - 17.00 uur Theater Jeugdtheater Molkwei (vanaf 4 jaar)
17.00 uur - 17.30 uur Muziek Iris Kroes
17.30 uur - 18.00 uur Muziek Tim Birkenholz
18.15 uur - 19.00 uur Muziek Soulblender

Doorlopend tussen 16.00 uur en 19.00 uur: Gedicht op maat met dichters uit Smallingerland, DADA in stijl workshop, Theaterworkshop van Schouwburg de Lawei, Silent disco, kunstexpositie van makers uit Smallingerland, Voorlezen voor de allerkleinsten, knipgedichten knutselen voor kids en nog veel meer!

Anna Linde

De uit de Fries Wouden afkomstige Anna Linde heeft zich de afgelopen jaren snel in de kijker gespeeld in het noorden des lands. Begonnen als artiest die covers speelt van artiesten die haar inspireren, zoals Eva Cassidy en Katie Melua, is ze uitgegroeid tot een echt singer-songwriter talent. Zo stond ze al op bv het podium van het Fries Straatfestival, Iduna, Café Marktzicht en recent nog presenteerde (en speelde ze) tijdens het bevrijdingsfestival van Groningen haar nieuwe single ‘Oradour’, over het Franse dorp Oradour, de verwoestingen die daar in WO II hebben plaatsgevonden en de les die we er, kijk maar eens naar de huidige situatie in Oekraïne, maar niet van leren.  

Anna Linde begeleidt zichzelf op gitaar en speelt liedjes waarbij ze zelf een bijzonder gevoel heeft over onderwerpen die haar raken. Laat je meeslepen door Anna en haar verhalen en laat je verrassen door haar fijne zang en spel.

 

Iris Kroes

Van jongs af aan was Iris Kroes, geboren op 11 november 1992 te Drachten, altijd al met muziek bezig.  

In 2012 kwam haar grote doorbraak als zangeres, door bij het populaire tv-programma ‘The Voice of Holland’ er met de winst vandoor te gaan. Ze veroverde wekelijks de harten van 3,5 miljoen tv-kijkers door middel van haar unieke combinatie met haar stem en harp. 

Kroes zit inmiddels al 10 jaar in het vak en heeft haar sporen op eigen kracht verdiend. Haar debuutalbum FIRST behaalde de hitlijsten, ze won de ‘Dutch Harp Award’, tourde met verschillende grote artiesten en released ze haar zelfgeschreven muziek. Iris is ook graag geziene gastartiest op cruiseschepen wereldwijd, bij orkesten en heeft meerdere malen opgetreden voor leden van het Koninklijk Huis. In 2020 had Iris een primeur te pakken voor de landelijke pers – de eerste originele 8D Audio song van Nederlandse bodem. In januari 2022 was Iris te zien in het tv-programma ‘Better than ever’. Op dit moment is tourt Iris met de voorsteling ‘Yoga in Concert’ door de Nederlandse theaters. In het najaar van 2022 brengt Iris weer nieuwe muziek uit. 

Tim Birkenholz

Tim Birkenholz is een Friese zanger en gitarist die afgelopen jaren naam heeft opgedaan als frontman van de bluesrock sensatie Electric Hollers. Zo stond hij met de band in de finale van de Dutch Blues Challenge en onder andere in voorprogramma’s van Ten Years After en King Of The World. Daarnaast speelt hij geregeld samen met Ralph de Jongh en Ruben Hoeke Band. Oftewel de creme de la creme van de Nederlandse Blues! 

Gewapend met een drumcomputer, looper en zijn kenmerkende energie speelt Tim eigen songs en interpretaties van verschillende nummers uit de jaren 60 en 70. Een grote aanrader voor gitaarliefhebbers. Tim heeft over de jaren vaardigheden opgebouwd in improvisatie van gitaarspel uit rock, blues, funk, soul, folk en Americana en wordt regelmatig vergeleken met Peter Green, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Rory Gallagher.

Soulblender

Graag stellen we je voor aan de muzikanten die de magie van SoulBlender maken. Een schat aan ervaring en persoonlijke invloeden uit onder andere filmmuziek, jaren ’80 pop, country, rock ‘m roll en rock. Gooi alles in de blender en je merkt al snel dat in de mix van swingende soul, dynamische disco, meesterlijke Motown en vurige funk, niemand in een hoekje kan blijven staan.

De eerste muzikale klanken van Soulblender dateren van het vroege voorjaar van 2003, toen een aantal Friese muzikanten besloot om samen een band te starten. De eerste naam van de band was ‘Big Trouble’, met een muzikale mix van soul, disco en top 100. Na enkele optredens werd duidelijk wat de muzikale richting van de band ging worden en de naam werd veranderd in Soulblender. Door de jaren maakte Soulblender zich de stijlen Soul, Disco, Funk & Motown helemaal eigen en combineerde de stijlen met elkaar. 

Pure classics met echte instrumenten en waarbij veel energie vrijkomt, dat werd het geluid van Soulblender. Tot op de dag van vandaag is Soulblender in staat gebleken deze richting op unieke wijze uit te dragen.

“We spelen deze te gekke muziek omdat we zelf fan zijn. Dat straalt ervan af tijdens onze optredens. We doen dan ook graag een stapje extra om het iedereen naar de zin te maken!”