Moeders & Dochters


DI 31 JAN t/m ZO 05 MRT 2023

Expositie met recent werk van Ron Glasbeek te zien in de publieke ruimte van De Lawei. Ron (in de vorige eeuw docent tekenen op het Ichthus College en Liudger) tekende 14 levensgrote portretten van moeders en dochters met als titel Moeders & Dochters. De vrouwen zijn afgebeeld als Kariatiden, vrouwelijke zuilen die het Fries van de maagdengalerij in het Erechtheion dragen op de Acropolis in Athene.

De moeders en dochters zijn met houtskool getekend op handgeschept bamboepapier. Ze dragen allemaal een klassieke tuniek en een mand waarin ze hun geestelijke bagage vervoeren. De één heeft in de loop van haar leven de vanuit haar jeugd zware mand deels geleegd; de ander is licht begonnen maar heeft -bedoeld of onbedoeld- de nodige vracht in haar mand geladen.

De tekeningen staan ook in het gelijknamige boek met interviews van Anita Pepping (voorheen werkzaam bij het Dagblad van het Noorden) met de moeders en dochters. Het boekje is te koop bij de kassa van De Lawei en online via www.uitgeverijpassage.nl
V.l.n.r.: Barbara van Beukering (moeder) | Milou Delen (dochter) | Cover van het boek